Τραμπ: Αυτοθαυμάζεται για την Συρία – Όλα πάνε καλά.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ νιώθει υπέροχα στην τοποθεσία Λευκός Οίκος» θα μπορούσε να ήταν η επικεφαλίδα στις αναρτήσεις του Αμερικανού Προέδρου.

Δεν περνάει μέρα που περνάει, χωρίς ο Τραμπ να αυτοθαυμάζεται για το τι ωραία τα κατάφερε στην Συρία.

Εκτός κι αν τα λέει για να πείσει τους ψηφοφόρους του ή τους Δημοκρατικούς Γερουσιαστές που ζητούν εξηγήσεις για τις «δοσοληψίες» του Τραμπ με την Τουρκία του Ερντογάν.

Νωρίς το απόγευμα της Παρασκευής, 25/10/2019 ο Τραμπ έγραψε -πού αλλού;- στο Twitter (σσ τα κεφαλαία γράμματα ανήκουν στον Τραμπ):

«Η Τουρκία αντιλαμβάνεται πλήρως να μην πυροβολεί τους Κούρδους καθώς εγκαταλείπουν αυτό που θα αποκαλείται ως Ασφαλής Ζώνη για άλλες γειτονικές περιοχές. Δεν χρειάζεται να επαναλάβω ότι μεγάλης κλίμακας Κυρώσεις θα επιβληθούν για παραβιάσεις. Όλα πάνε καλά! Το ISIS είναι διασφαλισμένο από τους Κούρδους με την Τουρκία να είναι έτοιμη ως εφεδρεία»

Και ο Τραμπ συνεχίζει: «Οι ΗΠΑ έχουν κερδίσει Τρισεκατομμύρια Δολάρια σε πλούτο από τον Νοέμβριο του 2016. Όλοι οι άλλοι είναι κάτω. Η δύναμή μας είναι Οικονομική πριν χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε τον ανακαινισμένο Στρατό μας, μια πολύ καλύτερη εναλλακτική λύση. Το πετρέλαιο είναι εξασφαλισμένο. Οι στρατιώτες μας έχουν φύγει και εγκαταλείπουν την Συρία για άλλες περιοχές, μετά ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ!».

Και καταλήγει στο τρίτο tweet ο Τραμπ: «Υποτίθεται ότι πηγαίναμε εκεί για 30 μέρες – Αυτό έγινε πριν 10 χρόνια. Όταν αυτοί οι ανόητοι που αποκαλούσαν τη Μέση Ανατολή λάθος για 20 χρόνια ρωτούν τι βγάλαμε από τη συμφωνία, απλά λέω, ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, ΚΑΙ ΦΕΡΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΤΟ ISIS ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ!».

Εξηγήσεις για τις οικονομικές δοσοληψίες Τραμπ με Τουρκία ζητούν 4 Γερουσιαστές

Οι αντιδράσεις για την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να εγκαταλείψει στρατηγικά την περιοχή της Συρίας, διευκολύνοντας την Ρωσία και δευτερευόντως την Τουρκία να καλύψουν το κενό αυτό, ήταν πολυάριθμες στους κόλπους του Πενταγώνου, του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και της Γερουσίας.

Σε επιστολή τους, που απέστειλαν τέσσερις Γερουσιαστές, στην εταιρεία του Τραμπ ζητούν να τους δoθούν περισσότερες πληροφορίες για τη συμφωνία που αφορούν τον Πύργο Τραμπ (Trump Tower) στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να αποδειχθεί εάν οι αποφάσεις του προέδρου «είχαν επηρεασθεί από πιθανή σύγκρουση συμφερόντων», μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Σύμφωνα με την επιστολή των γερουσιαστών, οι αποφάσεις του Τραμπ να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία και να επιβραδύνει την δικαστική έρευνα για την υπόθεση του ξεπλύματος χρήματος, στην οποία εμπλέκεται η τουρκική δημόσια τράπεζα Halkbank και της οποίας ο διευθύνων σύμβουλος είχε συλληφθεί από τις αμερικανικές αρχές (για να αφεθεί κατόπιν ελεύθερος) είναι άκρως ύποπτες.

Στην επιστολή τους, οι γερουσιαστές τονίζουν πως ο ίδιος ο Τραμπ είχε ομολογήσει ότι «έχει μία μικρή σύγκρουση συμφερόντων» όσον αφορά την Τουρκία, όπως είχε δηλώσει σε συνέντευξή του το 2015 προτού αναλάβει Πρόεδρος, ενώ και μετά την ανάρρησή του στην εξουσία είχε εισπράξει 1,2 εκατ. δολάρια από τα μερίδιά του στον Πύργο Τραμπ στην Κωνσταντινούπολη.

Μολονότι οι συμφωνίες για τον Πύργο στο Ινσταμπούλ-Σισλί χρονολογούνται προ της αναλήψεως της προεδρίας, οι γερουσιαστές ζητούν διευκρινήσεις για το πότε συμφωνήθηκε η χρήση της ονομασίας Trump Tower, εάν η τουρκική κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να ανακαλέσει την άδεια κι εάν έχει υπάρξει επικοινωνία μεταξύ του Τραμπ, του ομίλου του και της τουρκικής κυβέρνησης, αναφορικά με τις διπλωματικές σχέσεις ΗΠΑ-Τουρκίας.

Οι γερουσιαστές αξιώνουν να έχουν απάντηση στην επιστολή τους έως τις 12 Νοεμβρίου. Όπως είναι φυσικό όλοι αναμένουν την αντίδραση του ιδιόρρυθμου Αμερικανού Προέδρου.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ