Τα 10 best seller βιβλία όλων των εποχών


Γιατί η απόλαυση ενός καλού βιβλίου δεν συγκρίνεται με τίποτα!

Ποια είναι τα πιο πολυδιαβασμένα, πιο πολυαγορασμένα και πιο πολυσυζητημένα βιβλία όλων των εποχών;

Ακόμα και οι φανατικοί βιβλιοφάγοι δεν ξέρουν την απάντηση, οπότε εμείς ψάξαμε και βρήκαμε τα βιβλία που ξεπούλησαν στις προθήκες των καταστημάτων!

Ξεκινώντας από την τελευταία θέση, λοιπόν, τα δέκα βιβλία που έπιασαν τη λιγότερη σκόνη στα ράφια είναι:

  1. Γίνε πλούσιος με τη δύναμη της σκέψης, Napoleon Hill, 70 εκατ. πωλήσεις

Κλασικό βιβλίο στην κατηγορία Φιλολογία της ενθάρρυνσης. Πρωτοκυκλοφόρησε το 1937 και σου δείχνει πώς να μένεις προσηλωμένος στους στόχους σου για να τους πετύχεις. Ο συγγραφέας αυτό έκανε και κοίτα πόσο πούλησε.

  1. O Κώδικας Ντα Βίντσι, Dan Brown, 80 εκατ. πωλήσεις

Ακόμα κι αν δεν το έχεις διαβάσει, σίγουρα κάτι έχει πάρει το αφτί σου για τον σάλο που προκάλεσε σε ιστορικές και θρησκευτικές ομάδες για τη θεωρία του περί της αληθινής ταυτότητας του Χριστού. Μπορεί να το είδες και σε ταινία με τον Tom Hanks. Εκδόθηκε το 2003, έχει μεταφρασθεί σε 44 γλώσσες κι έχει πολλές ελπίδες να ανέβει κι άλλες θέσεις στη λίστα.

  1. Το λιοντάρι, η μάγισσα και η ντουλάπα (Το χρονικό της Νάρνια), C. S. Lewis, 85 εκατ. πωλήσεις

Είναι το πρώτο από τα εφτά μυθιστορήματα της ίδιας σειράς που διηγείται τις περιπέτειες τεσσάρων αδερφών σε μια φανταστική χώρα. Κυκλοφόρησε το 1950, έχει μεταφραστεί σε 47 γλώσσες κι έγινε και ταινία το 2005.

  1. Όνειρο του Ερυθρού Επιμελητηρίου, Cao Xueqin, 100 εκατ. πωλήσεις

Γράφτηκε τον 18ο αιώνα, διαδραματίζεται στην Κίνα και διηγείται την άνοδο και την πτώση της οικογένειας του συγγραφέα -ναι, είναι ημιαυτογραφικό-, αλλά και της δυναστείας των Qing.

  1. She: A History of Adventure, H. Rider Haggard, 100 εκατ. πωλήσεις

Το βιβλίο, που ανήκει στη βικτωριανή λογοτεχνία, εκδόθηκε το 1888, έχει μεταφρασθεί σε 44 γλώσσες και περιγράφει τις περιπέτειες του συγγραφέα στη μαύρη ήπειρο. Όσο για τη She που διαβάζεις στον τίτλο, είναι μια πανέμορφη αλλά και πολύ εκδικητική θεά της Αφρικής.

  1. Δέκα μικροί νέγροι, Agatha Christie, 100 εκατ. πωλήσεις

10 ξένοι μεταξύ τους εγκλωβίζονται σε μια έπαυλη κι αρχίζουν να δολοφονούνται ένας-ένας. Η ιστορία πασίγνωστη και το βιβλίο είναι απλώς το πιο μοσχοπουλημένο της θείας Agatha. Εκδόθηκε το 1939.

  1. Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος, J.K. Rowling, 107 εκατ. πωλήσεις

Με τέτοια μεγάλη γκάμα σε μαγικά ξόρκια, φυσικά κάποιος Χάρι Πότερ θα έμπαινε μέσα στη δεκάδα. Αυτό είναι και το πρώτο βιβλίο της θρυλικής επτάδας και πρωτοεκδόθηκε το 1997. Ακόμα κι αν δεν το διάβασες, το είδες στο σινεμά -κι αυτό και τα άλλα έξι.

  1. Ο Μικρός Πρίγκιπας, Antoine de Saint-Exupéry, 140 εκατ. πωλήσεις

Λογικό αυτό το αριστουργηματικό βιβλίο να βρίσκεται στην πρώτη τριάδα. Έχει ψηφιστεί ως το καλύτερο βιβλίο του 20ού αιώνα στη Γαλλία και έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 250 γλώσσες και διαλέκτους. Σοβαρά περιμένεις να γράψουμε και δυο λόγια για την υπόθεση;

  1. Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών, J.R.R. Tolkien, 150 εκατ. πωλήσεις

Άλλο ένα επικό μυθιστόρημα που δεν χρειάζεται περιγραφή και γράφτηκε σταδιακά μεταξύ του 1937 και του 1949. Έστω κι αν δεν το έχεις διαβάσει, έχεις δει την εκπλητική κινηματογραφική τριλογία. Ειλικρινά, όμως, οι ταινίες θα σου φανούν σαν φτωχοί συγγενείς αν καθίσεις να διαβάσεις το βιβλίο -και τα τρία.

  1. Ιστορία δύο πόλεων, Charles Dickens, 200 εκατ. πωλήσεις

Οι δύο πόλεις είναι το Λονδίνο και το Παρίσι και η εποχή που τοποθετείται η ιστορία τους είναι λίγο πριν από τη Γαλλική Επανάσταση. Είναι ένα πραγματικό αριστούργημα της λογοτεχνίας κι αν υποθέσουμε ότι δεν το έχεις ακόμα διαβάσει, προλαβαίνεις να καλύψεις το κενό.Δεν βρίσκεται τυχαία στην πρώτη θέση.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ