Οι κρυφές χειρολαβές του Tesla Model S αποδείχθηκαν παγίδα θανάτου


Διαβάστε πως ένα κατά τα άλλα έξυπνο gadget κόστισε δυστυχώς τη ζωή ενός ανθρώπου.

Του Γιάννη Σκουφή

Ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του Tesla Model S είναι οι χειρολαβές του που είναι στην ίδια ευθεία με το αμάξωμα και εμφανίζονται μόλις εντοπιστεί από το ηλεκτρονικό σύστημα το κλειδί του αυτοκινήτου.

Για τις χειρολαβές αυτές υπάρχουν πολλά παράπονα από κατόχους Model S καθώς αποδεικνύονται στην πράξη εύθραυστες ή δεν λειτουργούν όταν οι εξωτερικές θερμοκρασίες είναι χαμηλές αλλά ένα συμβάν αποκάλυψε ένα ακόμα πιο σημαντικό πρόβλημα.

Τον περασμένο Φεβρουάριο λοιπόν ο Δρ. Omar Awan έχασε τον έλεγχο του Tesla Model S και έπεσε πάνω σε έναν φοίνικα. Το αυτοκίνητο έπιασε φωτιά στη συστοιχία των μπαταριών του, ένα σημαντικό θέμα για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και ο άτυχος οδηγός εγκλωβίστηκε. Όταν έφτασαν τα συνεργεία διάσωσης δεν μπορούσαν να ανοίξουν το αυτοκίνητο ακριβώς γιατί οι χειρολαβές παρέμεναν κρυφές και δεν εμφανίζονταν, με αποτέλεσμα το φρικτό θάνατο του Omar Awan από τις αναθυμιάσεις.

Η φωτιά στο αυτοκίνητο συνεχίστηκε και μετά την επέμβαση των αρχών μιας και οι αναζωπυρώσεις ήταν συνεχείς, ενώ όταν μπόρεσαν να ανοίξουν το Model S η σωρός είχε απανθρακωθεί σε τέτοιο βαθμό που δεν μπορούσε καν να αναγνωρισθεί.

Το περιστατικό αυτό αποδεικνύει πως η ασφάλεια πρέπει να είναι πάνω από όλα και πως πρέπει να λαμβάνονται υπόψη όλα τα πιθανά και απίθανα σενάρια προκειμένου οι επιβάτες ενός αυτοκινήτου να προστατεύονται ακόμα και στις πιο ακραίες συνθήκες.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ