Γεννηματά: Η Ελλάδα να πάρει πίσω από την Σάμο τα “κλειδιά” του μεταναστευτικού


«Η Ευρώπη και η Ελλάδα πρέπει τώρα να πάρουν πίσω τα κλειδιά του προσφυγικού- μεταναστευτικού από τον Ερντογάν, ο οποίος μας εκβιάζει και μας απειλεί». Αυτό τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά από τη Σάμο, όπου επισκέφθηκε τους Δημάρχους του νησιού, τον αντιπεριφερειάρχη, το Κέντρο Υγείας του νησιού και το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ).

«Η κατάσταση στη Σάμο είναι πολύ χειρότερη και από την Μόρια. Δεν αντέχουν άλλο τα νησιά μας. Δεν πάει άλλο με την συμφωνία Μέρκελ-Τσίπρα που δυστυχώς πειθήνια εφαρμόζει και η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη» είπε η κα Γεννηματά τονίζοντας ότι «Η Ευρώπη και η Ελλάδα πρέπει τώρα να πάρουν πίσω τα κλειδιά του προσφυγικού- μεταναστευτικού από τον Ερντογάν, ο οποίος μας εκβιάζει και μας απειλεί».

Πρόσθεσε μάλιστα με έμφαση ότι «όλες οι χώρες της Ευρώπης, θα πρέπει να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Το ζήτημα δεν είναι ελληνικό είναι ευρωπαϊκό».

Τέλος, η κα Γεννηματά είπε ότι «Θα πρέπει να προστατεύσουμε αποτελεσματικά τα σύνορα μας, και να επιβάλουμε την επιστροφή των μεταναστών και την άμεση μετεγκατάσταση των προσφύγων και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Τώρα πριν να είναι πάρα πολύ αργά».-

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ