Εξέλιξη «βόμβα» με την νταλίκα του θανάτου – Πού στρέφονται οι έρευνες των Αρχών (pics+vids)


Η πλειονότητα των 39 ανθρώπων που βρέθηκαν νεκροί σε φορτηγό ψυγείο στο Έσεξ την Τετάρτη (23/10) ενδέχεται να είναι Βιετναμέζοι, δήλωσε αξιωματούχος της επαρχίας από την οποία πιστεύεται ότι κατάγονται.

Οι Αρχές ανακοίνωσαν αρχικά ότι τα θύματα ήταν Κινέζοι, όμως το Πεκίνο επεσήμανε ότι η ταυτότητά τους δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Κινέζοι και Βιετναμέζοι αξιωματούχοι πλέον συνεργάζονται στενά με τη βρετανική αστυνομία, όπως ανακοίνωσαν οι πρεσβείες τους.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται ανθρωποκυνηγητό των βελγικών Αρχών για τον εντοπισμό και δεύτερου οδηγού ο οποίος φαίνεται σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας να αφήνει το τρέιλερ με τους 39 μετανάστες σε λιμάνι στο Βέλγιο.

Ο οδηγός που παρέδωσε το τρέιλερ φέρεται να μην ακολούθησε το πρωτόκολλο και δεν ταυτοποίησε τα στοιχεία του κατά την άφιξή του στο λιμάνι, σύμφωνα με τη Daily Mail.

«Ελπίζουμε να τον πιάσουμε σύντομα», λένε οι Αρχές.

Το τρέιλερ έφτασε στο Zeebrugge στις 2.49 μ.μ. την Τρίτη (22/10) πριν μπει σε ένα φέρι και φτάσει στο Έσεξ στη 1 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Τότε το πήρε ο 25χρονος Mo Robinson, ο οποίος λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί συνολικά τέσσερα άτομα σε σχέση με την τραγωδία.

Χτυπούσαν τις πόρτες για να σωθούν

Οι λεπτομέρειες για τα όσα διαδραματίστηκαν μέσα στο φορτηγό – ψυγείο στο Έσεξ, όπου βρέθηκαν στοιβαγμένα τα πτώματα 39 ανθρώπων, συνεχίζουν να προκαλούν αποτροπιασμό σε ολόκληρο τον κόσμο.

Όπως αναφέρει η βρετανική Mirror, στην πόρτα του κοντέινερ βρέθηκαν αποτυπώματα από ματωμένες παλάμες, κάτι που μαρτυρά πως οι 39 καλούσαν απεγνωσμένα σε βοήθεια, ενώ είχαν καταληφθεί από τρόμο.

«Όταν άνοιξαν τις πόρτες του κοντέινερ οι πρώτοι που βρέθηκαν στο σημείο είδαν ματωμένα αποτυπώματα παλάμης καθώς μάλλον θα προσπαθούσαν απεγνωσμένα να καλέσουν σε βοήθεια», ανέφεραν χαρακτηριστικά οι πηγές στη Mirror προσθέτοντας ότι η εικόνα περιελάμβανε δεκάδες πτώματα στοιβαγμένα το ένα πάνω στο άλλο.

AP_19296354589890.jpg
Τα ματωμένα αποτυπώματα και το δράμα των οικογενειώνap

«Αν ήξερα δεν θα την είχα αφήσει να πάει…»

Επί χρόνια, η Nguyen Thi Phong και ο Pham Van Thin από το Βιετνάμ έβαζαν στην άκρη χρήματα για να βοηθήσουν την κόρη τους να πάει στη Βρετανία και να χτίσει ένα καλύτερο αύριο. Το όνειρο αυτό κατέληξε σε εφιάλτη μέσα στο «φορτηγό του θανάτου» στο Έσεξ.

Το μικρό σπίτι τους, που βρίσκεται στην πόλη Nghen στην επαρχία Χα Τινχ, έχει μια μεταλλική σκεπή στημένη πρόχειρα πάνω σε τούβλα ενώ κοντά στην πόρτα κυματίζει και μια σημαία του Βιετνάμ.

Η οικογένεια δεν έχει πολλά, καθώς ζει με περίπου 400 δολάρια το μήνα. Όπως αποκαλύπτουν, όμως, κατάφεραν να συγκεντρώσουν σιγά – σιγά τα 40.000 δολάρια που ζητούσαν οι διακινητές για να μεταφέρουν την κόρη τους στην Ευρώπη.

Το ταξίδι αυτό, όπως όλα δείχνουν, κατέληξε σε τραγωδία. Η Pham Thi Tra My ενδέχεται να είναι ένα από τα 39 θύματα που βρέθηκαν νεκρά μέσα σε φορτηγό – ψυγείο στο Έσεξ της Βρετανίας.

Η 26χρονη έστειλε ένα μήνυμα στους γονείς της το βράδυ της Τρίτης, όταν το φορτηγό ταξίδευε προς το βρετανικό λιμάνι Πούρφλιτ.

«Συγγνώμη μπαμπά και μαμά. Το ταξίδι δεν ήταν επιτυχημένο» έγραψε η 26χρονη, και συνέχισε: «Μαμά, αγαπώ εσένα και τον μπαμπά τόσο πολύ. Πεθαίνω, δεν μπορώ να αναπνεύσω… Μαμά, συγγνώμη μαμά».

«Ήταν πολύ επώδυνο…» ανέφερε ο ίδιος, και συνέχισε: «Και τώρα έχασα και την αγαπημένη μου και τα χρήματά μου». Ο ίδιος αποκάλυψε δε, ότι οι διακινητές δεν είχαν πει στον ίδιο και τη σύζυγό του πώς θα μεταφέρουν την κόρη τους στη Βρετανία.

Φαίνεται, όμως, πως ταξίδεψε προς τη Βρετανία μέσω Κίνας και Γαλλίας ενώ κάποια στιγμή οι γονείς της έχασαν την επαφή μαζί της.

«Οι διακινητές είπαν ότι ήταν μια… ασφαλής οδός, ότι θα πήγαιναν με αεροπλάνα και αυτοκίνητα… Αν ήξερα πως θα πήγαινε έτσι δεν θα την είχα αφήσει» δήλωσε ο πατέρας της.

Συντετριμμένη, η μητέρα της 26χρονης λέει τώρα πως περιμένει από τις βρετανικές και βιετναμέζικες Αρχές να φέρουν την κόρη της σπίτι.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ