Ιράκ: Νεκροί και δεκάδες τραυματίες στις σημερινές διαδηλώσεις


Τουλάχιστον δυο διαδηλωτές σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν στο νότιο Ιράν και στην πόλη Νασιρίγια και στις σημερινές διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης.

Ακόμη 26 άνθρωποι τραυματίσθηκαν στη Βαγδάτη, καθώς διαδηλωτές και δυνάμεις ασφαλείας συγκρούσθηκαν στη διάρκεια διαδηλώσεων εναντίον της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αντέλ Αμπντούλ Μάχντι στο Ιράκ.

Η κατάσταση στο Ιράκ είναι τεταμένη και οι βίαιες διαμαρτυρίες που σημειώθηκαν χθες σε όλη τη χώρα, είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 52 ανθρώπων.

Ομάδα διαδηλωτών αποσπάσθηκε από διαδήλωση χιλιάδων ανθρώπων, που είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Νασιρίγια, και εισέβαλε στην κατοικία ενός τοπικού αξιωματούχου, έκανε γνωστό η αστυνομία.

Φρουροί άνοιξαν πυρ εναντίον των διαδηλωτών αφού οι τελευταίοι πυρπόλησαν το κτίριο, πρόσθεσε η ίδια πηγή, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματισθούν 17, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στη Βαγδάτη, οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων για να προσπαθήσουν να διαλύσουν διαδηλωτές στην πλατεία Ταχρίρ. Από τους 26 τραυματίες, πέντε βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση καθώς χτυπήθηκαν κατ’ ευθείαν στο κεφάλι από κάνιστρα δακρυγόνων, δήλωσαν η αστυνομία και νοσοκομειακές πηγές.

Οι ένοπλες δυνάμεις και το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράκ είχαν προειδοποιήσει πως θα απαντήσουν πιο δυναμικά στις σημερινές κινητοποιήσεις. Ενώ τα δακρυγόνα χρησιμοποιούνταν χθες για να απωθήσουν μόνον όσους επιχειρούσαν να πλησιάσουν την οχυρωμένη Πράσινη Ζώνη της πρωτεύουσας, σήμερα οι δυνάμεις ασφαλείας έκαναν χρήση δακρυγόνων εναντίον όλων όσων είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ταχρίρ.

Μάλιστα σύμφωνα με ανταποκριτή του Reuters δακρυγόνα εκτοξεύονταν εναντίον των συγκεντρωμένων κάθε 15 λεπτά, κάτι που εξόργισε παραπάνω τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται εναντίον των πολιτικών ελίτ.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ