Έσεξ: 39 κατηγορίες σε βάρος του οδηγού του φορτηγού του θανάτου

Για ανθρωποκτονίες από αμέλεια και για διακίνηση ανθρώπων κατηγορείται μεταξύ άλλων ο οδηγός του φορτηγού του θανάτου, που βρέθηκε στο Έσεξ.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο και το Reuters τα οποία επικαλούνται τη βρετανική αστυνομία ο 25χρονος οδηγός του φορτηγού του Έσεξ, Μόρις Ρόμπινσον από τη Βόρεια Ιρλανδία, διώκεται για 39 ανθρωποκτονίες από αμέλεια, διακίνηση ανθρώπων και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Εκτός του Ρόμπινσον ακόμη τρία άτομα που έχουν συλληφθεί, παραμένουν υπό κράτηση, σύμφωνα με την αστυνομία, η οποία προσπαθεί να ξετυλίξει το κουβάρι με τον τραγικό θάνατο 39 ανθρώπων στο φορτηγό που βρέθηκε στο Έσεξ της Βρετανίας. ΈσεξΈσεξ

Στο μεταξύ η πρεσβεία του Βιετνάμ στο Λονδίνο ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν έχει επίσημη επιβεβαίωση της ταυτότητας των 39 ανθρώπων, που πέθαναν μέσα στο κοντέινερ ενός φορτηγού στο Έσεξ αυτήν την εβδομάδα.

Η πρεσβεία αναφέρει ότι ο Βιετναμέζος πρέσβης μίλησε με τον υπουργό Εσωτερικών της Βρετανίας και παραμένει σε επικοινωνία με την αστυνομία, καθώς εργάζεται για την ταυτοποίηση των θυμάτων.

«Σύμφωνα με την αστυνομία του Έσεξ, η ταυτότητα και εθνικότητα των θυμάτων τελούν υπό έρευνα» υπογραμμίζεται.

«Η πρεσβεία του Βιετνάμ και οι αρμόδιες βρετανικές υπηρεσίες επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους να ανταλλάσσουν πληροφορίες και να συντονίζονται προκειμένου να διευκολυνθεί η αναγνώριση των θυμάτων».Έσεξ: Υπάρχουν άλλα δύο φορτηγά “θανάτου”! Τι καταγγέλλουν συγγενείς των θυμάτων

Το φορτηγό, όπου βρέθηκαν τα 39 θύματα στο Έσεξ, που ως επί το πλείστον ήταν Κινέζοι και ανάμεσά τους κάποιοι Βιετναμέζοι, ήταν ένα από τα τρία φορτηγά στα οποία διακινούνταν μετανάστες, σύμφωνα με δηλώσεις συγγενών των θυμάτων.

Πιστεύουν, μάλιστα, πως στα «φορτηγά του θανάτου» μεταφέρονταν πάνω από 100 μετανάστες που είχαν ως κατεύθυνση τη Βρετανία. Τα άλλα δύο φορτηγά, όπως πιστεύουν, έχουν ολοκληρώσει το ταξίδι τους και μέχρι στιγμής η τοποθεσία τους είναι άγνωστη.

 

Σύμφωνα με το Sky Νews, οι παραπάνω πληροφορίες έρχονται αποκλειστικά από συγγενείς των θυμάτων και δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί η αυθεντικότητά τους.

Click4more: Έσεξ: Ακόμη μια σύλληψη για το φορτηγό του θανάτου!

Ένας ιερέας της πόλης υποστήριξε πως έχει ακούσει και εκείνος τέτοιου είδους δηλώσεις από συγγενείς των θυμάτων. «Μερικές οικογένειες έχουν επιβεβαιώσει τον θάνατο των συγγενών τους, που ήταν θύματα αυτού του τραγικού ταξιδιού», προσέθεσε.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός του Βιετνάμ, Νγκουγιέν Σουάν Φουκ, έδωσε σήμερα εντολή στις τοπικές αρχές να διαπιστώσουν αν Βιετναμέζοι πολίτες βρίσκονται ανάμεσα στα θύματα. ΈσεξΈσεξ

Ο Φουκ έδωσε επίσης εντολή στην αστυνομία να αρχίσει έρευνα σχετικά με καταγγελίες για δραστηριότητες λαθραίας διακίνησης ανθρώπων. Η βρετανική αστυνομία έχει ανακοινώσει πως τουλάχιστον μερικά από τα θύματα μπορεί να είχαν φθάσει στη Βρετανία από το Βιετνάμ.

«Οποιεσδήποτε παραβιάσεις θα αντιμετωπισθούν με αυστηρότητα», αναφέρει ο Φουκ σε δήλωση που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης. Πρόσθεσε πως θέλει να έχει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου αναφορές από τις αρχές σχετικά με την υπόθεση.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Βιετνάμ ανέφερε σε σημερινή δήλωσή του πως έδωσε οδηγίες στην πρεσβεία του στο Λονδινο να βοηθήσει τη βρετανική αστυνομία στην αναγνώριση των θυμάτων.

Με πληροφορίες από Sky News

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ