Παπαμόσχου: «Με τις συνθήκες που υπήρχαν στην τηλεόραση μέχρι πρότινος, δεν μου είχε λείψει καθόλου»


Ο ρόλος της στην επιτυχημένη σειρά του Open «Το Κόκκινο Ποτάμι» αποτελεί για την Τατιάνα Παπαμόσχου μια ξεχωριστή και ευτυχισμένη στιγμή στην πορεία της.

Γεμάτη όμορφα συναισθήματα και δημιουργικό άγχος, η ηθοποιός μιλά για την επιστροφή της στη μικρή οθόνη, για την ηρωίδα της, ποιο στοιχείο της την γοητεύει και τι την δυσκόλεψε περισσότερο στο ρόλο της.

Βλέποντας το «Κόκκινο Ποτάμι» σαν απλή τηλεθεάτρια τι ήταν αυτό που σας εντυπωσίασε στα πρώτα επεισόδια που είδαμε;

«Με εντυπωσίασε η σκηνή στο σπίτι του Νικολαΐδη, στο μεγάλο αυτό κάλεσμα, όπου συνυπάρχουν Έλληνες, Τούρκοι, ο παπάς. Θεωρώ ότι αυτή η σκηνή είναι κορυφαία σκηνοθετικά και ερμηνευτικά από όλους. Είναι μια σκηνή η οποία βάζει τον θεατή στο θέμα και στο τι πρόκειται να γίνει».

Υποδύεστε την Ευγενία Παυλίδη. Με έχουν ρωτήσει αρκετοί φίλοι μου αν είστε όντως Πόντια…

«Όχι δεν είμαι. Μακάρι να φαίνομαι Πόντια. Έχω γεννηθεί στην Αθήνα, η μάνα μου είναι από τη Σάμο και ο πατέρας μου από τις Σέρρες. Οι δύο γιαγιάδες μου είναι η μεν πρώτη από τη Σμύρνη, η δε δεύτερη από την Ανατολική Θράκη».

Συστήστε μας λίγο καλύτερα την Ευγενία…

«Η Ευγενία είναι μια αρχοντογυναίκα. Είναι ένας άνθρωπος που στέκεται στο πλευρό του συζύγου της και είναι το ίδιο δυναμική με εκείνον. Ο λόγος της μετράει».

Ποιο στοιχείο της σας έχει γοητεύσει περισσότερο;

«Αυτή η παλικαριά της με γοητεύει».

Πώς θα αντιδράσει η Ευγενία όταν ο γιος της, ο Μίλτος, θα της ανακοινώσει ότι θα φύγει στο Παρίσι;

«Δεν χαίρεται που το παλικάρι της φεύγει, αλλά ξέρει ότι είναι για το καλό του. Βλέπει ότι στον γιο της ανοίγεται μια πόρτα μέσω του Ζαχάρωφ, οπότε δεν κάθεται να κλαίει, γιατί καταλαβαίνει ότι είναι μια ευκαιρία για να πάει ο γιος της μπροστά. Δεν κλαίει όπως αργότερα που μαθαίνει ότι το παιδί της αφήνει τη Γαλλία για να πάει πια στον πόλεμο».

Ο τηλεοπτικός σας σύζυγος θα βρεθεί στο στόχαστρο των Τούρκων στη συνέχεια; Θα κινδυνέψει η ζωή του;

«Δυστυχώς η μοίρα αυτών των ηρώων είναι να βρεθούν στο στόχαστρο των Τούρκων. Και αυτό θα γίνει. Και ο σύζυγος μου και όλοι τους. Σιγά σιγά ο κλοιός θα αρχίσει να σφίγγει για όλους. Σαφώς και θα κινδυνεύσει π ζωή του. Αλλά μη βιάζεστε, θα δείτε στη συνέχεια τι πρόκειται να συμβεί».

Θα γίνει ο γάμος του Μίλτου με την Ιφιγένεια;

«Θα αργήσει…».

Τι σας δυσκόλεψε περισσότερο στον ρόλο σας;

«Υπήρχε ένας βαθμός δυσκολίας ως προς την ποντιακή διάλεκτο, η οποία ήταν τελείως άγνωστη σε μένα, αλλά ευτυχώς με τη βοήθεια του κ. Σαχανίδη, που είναι ο άμεσα υπεύθυνος για τους διάλογους στα ποντιακά, τα όποια προβλήματα ξεπεράστηκαν.

Η άλλη δυσκολία έχει να κάνει με το γεγονός ότι πρέπει να προσεγγίσεις τη συγκεκριμένη ηρωίδα στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Οπότε καλείσαι ως ηθοποιός να επιστρατεύσεις όλο σου το είναι για να μπορέσεις να ανταποκριθείς.

Το στοίχημα για μένα είναι να πλησιάσω όσο μπορώ αυτήν τη γυναίκα και όλο αυτό που συμβαίνει με αλήθεια και αυτό το πράγμα να καταφέρει να κρατηθεί σε όλο το μήκος των γυρισμάτων».

Περνάτε ωραία στα γυρίσματα;

«Η δουλειά είναι πολύ δύσκολη και απαιτητική. Πάμε στο γύρισμα στις 7.30 το πρωί και όταν υπάρχουν μεγάλες σκηνές, καλείσαι να κάνεις γύρισμα έπειτα από κάποιες ώρες αναμονής. Φυσιολογικό να συμβαίνει αυτό και υπάρχει μια φυσική κούραση.

Και όμως καλείσαι να είσαι στα φόρτε σου. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος και κοντά στα συναισθήματα που πρέπει να έχεις για όλες τις ώρες των γυρισμάτων».

Με το «Κόκκινο Ποτάμι» επιστρέφετε έπειτα από αρκετό καιρό στην τηλεόραση. Σας είχε λείψει;

«Με τις συνθήκες που υπήρχαν στην τηλεόραση μέχρι πρότινος, δεν μου είχε λείψει καθόλου».

Πώς αισθάνεστε που ξαναβρίσκεστε σε μια σειρά του Μανούσου Μανουσάκη;

«Είμαι ευτυχής που συνεργάζομαι ξανά με τον Μανούσο Μανουσάκη. Είχα συνεργαστεί μαζί ίου και στα «Κρυφά Μονοπάτια». Υπάρχει μια αλληλοεκτίμηση μεταξύ μας και αυτό βοηθάει πολύ στην επικοινωνία και τη συνεργασία μας», είπε στο tv έθνος.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ