Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι: Η στιγμή που πέφτει νεκρός ο ηγέτης του ISIS (vids)


Το γύρο του κόσμου, μέσω των κοινωνικών δικτύων, κάνουν τα πρώτα βίντεο που φέρονται να δείχνουν την επιχείρηση των ΗΠΑ κατά του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι στη βορειοανατολική Συρία.

Το CNNi, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους, μετέδωσε νωρίτερα πως η Ουάσινγκτον πιστεύει πως ο ηγέτης – φάντασμα του ISIS είναι νεκρός.

Ωστόσο, η είδηση αυτή μένει να επιβεβαιωθεί μέσω εξετάσεων DNA.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμερικανική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο χωριό Μπαρίσα υπό άκρα μυστικότητα και αφού πρώτα η CIA είχε εντοπίσει τον Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.

Ο δημοσιογράφος των New York Times, Christiaan Triebert δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ένα βίντεο που φέρεται να δείχνει τα συντρίμμια που άφησε πίσω της η αμερικανική επίθεση.

«Αυτό το βίντεο φέρεται να δείχνει την επαύριο της αμερικανικής επίθεσης κατά την οποία ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, ο ηγέτης του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους, σκοτώθηκε ή ανατινάχθηκε. Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι πραγματοποιήθηκε δυτικά της πόλης Μπαρίσα στην Ιντλίμπ της Συρίας», έγραψε ο δημοσιογράφος.

Με τη σειρά του, ο ανταποκριτής του δικτύου Middle East Eye στην Τουρκία, Ragip Soylu ανάρτησε βίντεο που υποστηρίζει πως δείχνει τη στιγμή της επίθεσης.

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος δίνει και περισσότερες πληροφορίες για την επιχείρηση, αναφέροντας ότι πραγματοποιήθηκε περίπου 40 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα.

«Ένας αραβόφωνος στρατιώτης ζήτησε από τους πολίτες να απομακρυνθούν. Τρεις άνδρες, τρεις γυναίκες και ένα παιδί πέθαναν. Το καταφύγιο ισοπεδώθηκε μετά την επιχείρηση», έγραψε.

Κανένα από τα δύο βίντεο δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί από επίσημες Αρχές.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ