Παναθηναϊκός – ΑΕΛ: “Σούζα” το… αλογάκι στο ΟΑΚΑ. “Πράσινες” φωνές για διαιτησία


Η ΑΕΛ πήρε πολύ μεγάλη νίκη κόντρα στον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ με 1-2, και βλέπει… πεντάδα, την ώρα που οι «πράσινοι» απέτυχαν ξανά να πάρουν την πρώτη φετινή εντός έδρας νίκη τους. Φοβερός ο Ουάρντα, ο οποίος ωστόσο έπρεπε να αποβληθεί για εκτός φάσης χτύπημα στον Σέκενφελντ – Καταιγιστικοί οι «πράσινοι» στο δεύτερο μέρος αλλά τους έλειψε το γκολ.

Μεγάλη νίκη για την ΑΕΛ απέναντι στον Παναθηναϊκό! Οι “βυσσινί” έγραψαν ιστορία καθώς πήραν μόλις τη δεύτερη εκτός έδρας νίκη της ιστορίας τους κόντρα στους “πράσινους” και πρώτη από το 1991, ανεβαίνοντας πλέον στους 12 βαθμούς και βλέποντας… 5άδα την ώρα που ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε ξανά να πάρει την πρώτη εντός έδρας νίκη του στο πρωτάθλημα.

Ο Ουάρντα ήταν για ακόμα μία φορά ο ηγέτης της ΑΕΛ, αλλά οι φωνές του Παναθηναϊκού για αποβολή του στο 77′ όταν και χτύπησε εκτός φάσης τον Σένκεφελντ είναι δικαιολογημένες ενώ οι “πράσινοι”, που ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους στο δεύτερο μέρος, φωνάζουν και το ακυρωθέν γκολ του Αργύρη Καμπετσή στο 35′.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Με γκολ από τα… αποδυτήρια ξεκίνησε το ματς στο ΟΑΚΑ αφού μόλις στα 33” μετά τη σέντρα ο Μιλοσάβλιεβιτς έπιασε ένα τρομερό σουτ από τα 20 μέτρα στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Διούδη και “παγώνοντας” το λιγοστό κόσμο στις εξέδρες του ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός πήρε άμεσα όμως τον έλεγχο του αγώνα αλλά μετά τη μεγάλη -διπλή- ευκαιρία που είχε για να ισοφαρίσει με τον Χατζηγιοβάνη στο 2ο λεπτό αναλώθηκε σε σέντρες που δεν μπορούσαν να διασπάσουν την καλά στημένη άμυνα της ΑΕΛ.

Στο 24ο λεπτό ο Καμπετσής βρέθηκε μόνος στη μικρή περιοχή αλλά το σουτ του βρήκε στα σώματα αλλά στο 35′ βρήκε το στόχο από το ίδιο σημείο ισοφαρίζοντας, αφού η μπάλα κατέληξε στα πόδια του μετά την εναέρια μονομαχία Κρίστινσον και Δώνη.

Σε αυτή την εναέρια μονομαχία όμως υποδείχτηκε φάουλ μετά από υπόδειξη του Τάσου Σιδηρόπουλου, ο οποίος συμβουλεύτηκε το VAR για να πάρει την τελική του απόφαση, με συνέπεια το τέρμα να ακυρωθεί. Ένα “σωτήριο” τάκλιν του Αποστολάκη που έκοψε τον Ντάουντα που έφευγε μόνος του με τον Διούδη στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ήταν η τελευταία αξιόλογη φάση και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με τους “βυσσινί” να προηγούνται με 1-0.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Παναθηναϊκό να επιτίθεται εξ’αρχής και να χάνει την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 46′ με τον Μπουζούκη να σουτάρει από πλάγια θέση και τον Κρίστινσον να διώχνει σε κόρνερ.

Το “τριφύλλι” είχε τον έλεγχο του αγώνα και με κύριο εκφραστή τον Ζαχίντ, δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις πιέζοντας για το γκολ της ισοφάρισης αλλά τελικά ήταν η ΑΕΛ αυτή που πέτυχε γκολ και μάλιστα…πανέμορφο.

Στο 55′ Ο Ουάρντα εκμεταλλεύτηκε λάθος του Χατζηθεοδωρίδη και πήρε τη μπάλα μπαίνοντας και αφού “άδειασε” και τον Αποστολάκη εκτέλεσε τον Διούδη υπογράφοντας το 0-2 και κάνοντας έξω φρενών το Γιώργο Δώνη ο οποίος ξέσπασε στον πάγκο της ομάδας.

Οι γηπεδούχοι δεν τα παράτησαν και συνέχισαν να πιέζουν βρίσκοντας τελικά το γκολ με τον Ζαχίντ στο 62′, ο οποίος σούταρε με τον Κρίστινσον να εκτιμά λάθος την πορεία της μπάλας, η οποία κατέληξε στα δίχτυα για το 1-2. Τα υπόλοιπα λεπτά κύλησαν με τον Παναθηναϊκό να “πολιορκεί” την άμυνα της ΑΕΛ αλλά να μην καταφέρνει να βρει το γκολ της ισοφάρισης αφού ακόμα και στην τελευταία φάση του αγώνα η κεφαλιά του προωθημένου Διούδη πέρασε ελάχιστα άουτ, ενώ ο έλεγχος της φάσης από το VAR για ενδεχόμενο πέναλτι πάνω στον Κουρμπέλη δεν έδειξε κάτι μεμπτό σύμφωνα με τον διαιτητή του ματς με αποτέλεσμα το 1-2 να παραμείνει ως το τέλος.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ