Μπαγκντάντι: Καμαρώνει ο Τραμπ – “Μεγαλύτερη επιτυχία από τον Μπιν Λάντεν” – video


Ακόμα και στην είδηση του θανάτου του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους ο Τραμπ βρήκε τρόπο να μας πει πόσο… σπουδαίος είναι και πόσο καλύτερος από τον Ομπάμα.

Στην ενημέρωση από τον Λευκό Οίκο για τον θάνατο του Μπαγντάντι μετά από επιχείρηση των Αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, ο Τραμπ ανέφερε πως αυτό είναι πιο σπουδαίο ακόμα και από την εξόντωση του Μπιν Λάντεν.

Ο Τραμπ ανέφερε πως ο θάνατος του Μπιν Λάντεν ήταν κάτι “μεγάλο”, ωστόσο ο θάνατος του Μπαγντάντι ήταν κάτι ακόμα πιο σπουδαίο. Κι αυτό γιατί όπως είπε ο Μπιν Λάντεν “έφτιαξε” την εικόνα του ως ηγέτης τρομοκρατών από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, ο Μπαγντάντι όμως δημιούργησε ένα “κράτος”, ένα χαλιφάτο, και προσπαθούσε να το φτιάξει ξανά.

Ο Μπιν Λάντεν είχε σκοτωθεί από τις Αμερικανικές δυνάμεις το 2011 στο Πακιστάν με μια σφαίρα στο κεφάλι, επί προεδρίας δηλαδή Μπαράκ Ομπάμα. Αυτός λοιπόν ήταν άλλος ένας τρόπος για τον Τραμπ να “υπενθυμίσει” πως… τα πάει καλύτερα από τον προκάτοχό του.“Ήταν ύψιστος στόχος το να τον σκοτώσουμε”

Νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος επιβεβαίωσε σε επίσημες δηλώσεις του πως ο ηγέτης του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι σκοτώθηκε.

«Ήταν ύψιστος στόχος των ΗΠΑ το να τον πιάσουμε και να τον σκοτώσουμε. Ο φονιάς, που προσπαθούσε τόσο σκληρά να εκφοβίσει άλλους, πέρασε τις τελευταίες στιγμές του στον απόλυτο φόβο, πανικό και τρόμο, τρομοκρατημένος από τις αμερικανικές δυνάμεις που έρχονταν εναντίον του», δήλωσε ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Ο Τραμπ πρόσθεσε πως ο Μπαγκντάντι σκοτώθηκε αφού έτρεξε μέσα σ’ ένα αδιέξοδο τούνελ.

«Τον βρήκαν σε ένα τούνελ, όπου έκλαιγε και φώναζε. Έφτασε στο τέλος του τούνελ ενώ τα σκυλιά μας τον κυνηγούσαν. Πυροδότησε το γιλέκο του και σκοτώθηκε ο ίδιος και τα τρία παιδιά του. Το πτώμα του διαμελίσθηκε από τις εκρήξεις. Το τούνελ κατέρρευσε πάνω του», πρόσθεσε ο Τραμπ. Πρόσθεσε πως ο αλ Μπαγκντάντι πέθανε «σαν σκυλί» και «σαν δειλός»”.

Τραμπ: Νεκρός ο αρχηγός του ISIS, αλ Μπαγκντάντι

“Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ ήταν υπέροχο. Στόχος των ΗΠΑ ήταν να τον πιάσουν κι όχι να τον σκοτώσουν, αφού μαζί του ήταν και τα τρία ανήλικα παιδιά του”, σημείωσε, προσθέτοντας πως δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές από το προσωπικό των ΗΠΑ.

Επιπλέον, ανέφερε ότι “μεγάλος αριθμός” μαχητών του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν κατά την αμερικανική επιδρομή στη βορειοδυτική Συρία.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως η Ρωσία άνοιξε τον εναέριο χώρο της για την αμερικανική επιδρομή και οι Κούρδοι σύμμαχοι έδωσαν μερικές πληροφορίες που βοήθησαν. Ο ίδιος πρόσθεσε πως, μαζί με τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς και άλλους, παρακολούθησε την επιχείρηση να εκτυλίσσεται σε πραγματικό χρόνο χάρη στις κάμερες που έφεραν τα μέλη των ειδικών δυνάμεων.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ