Ολυμπιακός – ΑΕΚ: “Κόκκινος” θρίαμβος στο Καραϊσκάκης. “Βούλιαξαν” την Ένωση στο -8 οι Πειραιώτες


Το ντέρμπι «βάφτηκε» κόκκινο με τον Ολυμπιακό να «υποτάσσει» την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκης».
Οι Πειραιώτες «καθάρισαν» με 2-0 την Ένωση και έμειναν μόνοι πρώτοι στη βαθμολογία.
Στο -8 ο Δικέφαλος από τους «ερυθρόλευκους» και την κορυφή της Superleague.
Ο Σεμέδο άνοιξε το σκορ στο 9″ και ο Καμαρά με γκολάρα στο 77″ τελείωσε τον αγώνα.
Ακυρώθηκε γκολ του Ελ Αραμπί στο πρώτο ημίχρονο μέσω VAR.

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος στο “Καραϊσκάκης” και επικράτησε άνετα της ΑΕΚ με 2-0 για την 8η αγωνιστική της Superleague, παραμένοντας έτσι μόνος πρώτος στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι Πειραιώτες ήταν εξαιρετικοί στην επίθεση, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες για γκολ και έστειλαν τρεις φορές τη μπάλα στα δίχτυα, με τη μία εξ αυτών όμως να μετράει ως γκολ, αφού ο διαιτητής έδειξε φάουλ μέσω VAR στην αρχή της φάσης.Το παιχνίδι

Η ΑΕΚ “πίεσε” ψηλά τον Ολυμπιακό στα πρώτα λεπτά, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έχασαν την πρώτη ευκαιρία στο ματς με τον Τσιντώντα να αποκρούει το ωραίο σουτ του Καμαρά στο 7′.

Στην επόμενη φάση μάλιστα, ο Σουντανί “τσίμπησε” τη μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα της Ένωσης και ο Σεμέδο με προβολή σε κενή εστία έκανε το 1-0 για τους Πειραιώτες στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης.

Η Ένωση “απάντησε” με ένα τρομερό σουτ του Νέλσον Ολιβέιρα στο 16′, με τον Πορτογάλο να γυρίζει από δύσκολη θέση μέσα στην περιοχή, αλλά τον Σα σε σωστή θέση να αποκρούει.

Ο τερματοφύλακας των “ερυθρολεύκων” βγήκε με τον ίδιο τρόπο νικητής και στο 20′, όταν ο Λιβάγια αυτή τη φορά μπήκε ωραία από διαγώνια δεξιά μέσα στην περιοχή, αλλά σούταρε πάνω του.

Οι ευκαιρίες της Ένωσης έφεραν τελικά γκολ για… τον Ολυμπιακό, με τον Ελ Αραμπί να εκμεταλλεύεται ένα τραγικό λάθος των Βράνιες – Τσιντώντα και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Το τέρμα ακυρώθηκε όμως μετά την εξέταση του VAR, με τον διαιτητή να σφυρίζει φάουλ νωρίτερα στη φάση σε χέρι του Γκιγιέρμε.

To 1-0 έμεινε τελικά μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, αφού ο Ολιβέιρα έχασε μία τελευταία ευκαιρία για την Ένωση στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, σουτάροντας άουτ από διαγώνια αριστερά.

Στο δεύτερο μέρος, το παιχνίδι συνέχισε να έχει ρυθμό με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να επιτεθούν, αλλά η ΑΕΚ είχε πολλές κακές τελικές επιλογές, την ώρα που οι Πειραιώτες έχασαν ευκαιρίες με τον Ομάρ και τον Καμαρά σε δύο περιπτώσεις, να μην μπορούν να νικήσουν τον Τσιντώντα.

Η τρίτη ήταν όμως και η… φαρμακερή για τον μέσο από τη Γουινέα, καθώς με ένα… άπιαστο σουτ στο 77′ που κατέληξε στο “παραθυράκι” της εστίας της ΑΕΚ, έγραψε το 2-0 και έβαλε “φωτιά” στο Καραϊσκάκης”.

Το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού έβαλε ουσιαστικά τέλος στο ματς, με την Ένωση να μη δείχνει ικανή να αντιδράσει και να έχει συμβιβαστεί με την ήττα, επιτρέποντας στους “ερυθρόλευκους” να είναι πιο απειλητικοί και στα τελευταία λεπτά του αγώνα.

Το τρίτο γκολ για τους Πειραιώτες δεν ήρθε όμως ούτε στο 89′ στην καλύτερη ευκαιρία του Γκερέρο στο ματς, με αποτέλεσμα το σκορ να μην αλλάξει μέχρι και το τέλος του αγώνα, μένοντας στο 2-0, το οποίο και διατήρησε τον Ολυμπιακό μόνο πρώτο στην κορυφή της βαθμολογίας της Superleague.Οι συνθέσεις στο Ολυμπιακός – ΑΕΚ

Περισσότερα σε λίγο…

 

 

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ