Προανακριτική: Δεν κάνει πίσω για Πολάκη – Τζανακόπουλο ο Τσίπρας


Ο Αλέξης Τσίπρας δεν πρόκειται να αποσύρει τον Δημήτρη Τζανακόπουλο και τον Παύλο Πολάκη από την προανακριτική επιτροπή της Βουλής η οποία θα εξετάσει το θέμα παραπομπής του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου –περί σκευωρίας στην υπόθεση της Novartis- παρά το γεγονός ότι ΝΔ και ΚΙΝΑΛ επιχείρησαν να τους θέσουν εκτός κατά την διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης.

Η διευκρίνιση αυτή έγινε από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ενόψει της σημερινής δεύτερης συνεδρίασης της προανακριτικής επιτροπής. Οι ίδιοι επιμένουν ότι τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής ορίζονται από τους αρχηγούς των κομμάτων και δεν τίθεται θέμα ψηφοφορίας. Ακόμα επεσήμαιναν ότι ανάλογο αίτημα δεν έχει τεθεί ποτέ σε καμία προανακριτική επιτροπή από την στιγμή της λειτουργίας αυτού του θεσμού.

«Εάν τα δύο κόμματα επιμείνουν θα τεθεί θέμα ακυρότητας» ανέφεραν χαρακτηριστικά συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα και πρόσθεταν: «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε την τοποθέτηση των δυο συγκεκριμένων στελεχών του κόμματός του στην προανακριτική επιτροπή και αυτή την απόφαση δεν προτίθεται να την πάρει πίσω».

Click4more: Μυρίζει… μπαρούτι στην προανακριτική

Άλλωστε ο ίδιος ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το bήμα της Βουλής, πριν από μερικές μέρες, αναφερόμενος στην προανακριτική επιτροπή για το θέμα Παπαγελόπουλου και στην πρόθεση της κυβέρνησης και του ΚΙΝΑΛ να θέσουν εκτός τους δυο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είχε πει: «Μην τολμήσετε να επιμείνετε σε αυτή την αθλιότητα, να θέλετε να εξαιρέσετε από μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής βασικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που ήδη έχουν συμμετάσχει σε συνεδριάσεις της Επιτροπής! Μην τολμήσετε να εξουδετερώσετε την Προανακριτική! Δεν θα σας βγει!

Το ποτήρι, είτε το θέλετε είτε όχι, θα το πιείτε μέχρι τέλους. Θα το πιείτε το ποτήρι, διότι όπως λέει και η παροιμία «λαγός τη φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του». Κακό του κεφαλιού σας που ανοίξατε ξανά αυτή την υπόθεση που ο ελληνικός λαός γνωρίζει πάρα πολύ καλά ότι είναι σκανδαλώδης».

Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ στην πρώτη συνεδρίαση της προανακριτικής είχαν ζητήσει την εξαίρεσή των δυο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, με το επιχείρημα ότι θέλουν να τους καλέσουν ως μάρτυρες. Τα δυο στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχαν αντιδράσει έντονα με τον Παύλο Πολάκη να λέει ότι  «από εδώ μέσα θα μας βγάλετε σηκωτούς. Θα είμαστε στην Προκαταρκτική. Δεν θα βάλετε στο κάδρο αυτούς που αποκάλυψαν την κλεψιά». Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ακόμα για «προσυνεννόηση» της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Στο ίδιο κλίμα είχε κινηθεί και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος είχε αφήσει να εννοηθεί ότι με αυτή την λογική και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μπορούσε να βάλει θέμα για τον Θανάση Πλεύρη.

Συγκεκριμένα το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, αφού κατήγγειλε «συμπαιγνία ανάμεσα στην ΝΔ και ΠΑΣΟΚ» και τόνισε ότι το αίτημα «νομικά δεν ευσταθεί. Εξαιρείται μόνος όποιος εξετάστηκε ως μάρτυρας. Σας προειδοποιώ ότι αν ανοίξει το πανηγύρι θα είναι πολλοί αυτοί που θα χρειαστεί να εξαιρεθούν» είχε αναφέρει και είχε θυμίσει ότι «ο Θανάσης Πλεύρης ήταν νομικός σύμβουλος του ελεγχόμενου Άδωνι Γεωργιάδη».

Το ΚΚΕ εμφανίζεται να μην είναι σύμφωνο με την πρόταση της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ καθώς ο Νίκος Καραθανασόπουλος χαρακτήρισε το σχετικό αίτημα «άστοχο και προκλητικό».

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ