Βραζιλία: Ο Μπολσονάρο ως λιοντάρι ανέβασε βίντεο που μάχεται με ύαινες

Ένα βίντεο μέσα από το οποίο μετενσαρκώνεται σε λιοντάρι που καταδιώκουν ύαινες, ανέβασε στο Twitter ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρο. Το κατέβασε μετά από λίγο.

Οι ύαινες κατά τον Μπολσονάρο αντιπροσωπεύουν τα κόμματα, συμπεριλαμβανομένου και του δικού του, αλλά και τις ΜΚΟ, τα ΜΜΕ, ακόμα και τον ΟΗΕ.

Η ανάρτηση, την οποία είδαν πολλές χιλιάδες χρήστες του ιστότοπου, κατέβηκε πάντως από τον επίσημο λογαριασμό του αρχηγού του Κράτους λίγες ώρες αργότερα.

Στο βίντεο, μοντάζ αποσπασμάτων ενός ντοκιμαντέρ του BBC για τα άγρια ζώα, η λεζάντα «πρόεδρος Μπολσονάρο» εμφανίζεται πλάι στην εικόνα ενός λιονταριού που περιπλανιέται στη σαβάνα.

Το λιοντάρι περικυκλώνουν κατόπιν πολλές ύαινες· στο βίντεο που μεταφορτώθηκε στον λογαριασμό του προέδρου της Βραζιλίας, τους είχαν προστεθεί λογότυπα οργανισμών ή θεσμών που απεχθάνεται ο ακροδεξιός πολιτικός.

Ανάμεσα σε αυτά τα λογότυπα ήταν αυτά παρατάξεων της αντιπολίτευσης, συμπεριλαμβανομένου του PSL, το οποίο ο Μπολσονάρο παρότι μέλος του απειλεί να εγκαταλείψει, εν μέσω σφοδρής εσωκομματικής σύγκρουσης.

Σε άλλες ύαινες ο παραγωγός του βίντεο φοράει με υπέρθεση τα λογότυπα εφημερίδων, όπως οι Folha de S. Paulo και O Estado de S. Paulo, αλλά και τηλεοπτικών σταθμών, όπως ο Globo, ο μεγαλύτερος της χώρας. Ο λέων Μπολσονάρο εξάλλου μάχεται με θεσμούς όπως το Ανώτατο Δικαστήριο ή η εθνική σύνοδος των επισκόπων της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας. Ανάμεσα στις ύαινες συγκαταλέγονται επίσης κατά το ίδιο βίντεο ο ΟΗΕ, αλλά και η οικολογική οργάνωση Greenpeace, η οποία στηλιτεύει συχνά την πολιτική του για το περιβάλλον.

Στις αρχές του Σεπτεμβρίου, η Ύπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Μισέλ Μπατσελέτ, πρώην πρόεδρος της Χιλής, έκανε λόγο περί συρρίκνωσης «του δημοκρατικού χώρου» στη Βραζιλία.

Στο τέλος αυτού του βίντεο, διάρκειας 85 δευτερολέπτων, που μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο του προέδρου Μπολσονάρο έναν χρόνο ακριβώς μετά την εκλογική του νίκη, το λιοντάρι καταφέρνει να τρέψει τις ύαινες σε φυγή.

Αυτή ακριβώς τη στιγμή προβάλλεται το μήνυμα «πρέπει να υποστηρίζουμε τον πρόεδρό μας μέχρις εσχάτων και όχι να του εξαπολύουμε επιθέσεις. Υπάρχουν ήδη αντίπαλοί του που το κάνουν αυτό».

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here