Νέα πρόκληση από την Άγκυρα: Μήνυμα Ακάρ με Κύπρο και «Γαλάζια Πατρίδα»


Μήνυμα για την 96η επέτειο ίδρυσης της τουρκικής δημοκρατίας έστειλε ο υπουργός Άμυνας της χώρας, Χουλουσί Ακάρ, βάζοντας στο «κάδρο» την τουρκική επιχείρηση στη Συρία, την «γαλάζια πατρίδα» αλλά και την Κύπρο. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του sigmalive.com, ο Ακάρ έκανε λόγο για αποφασιστικό αγώνα της Τουρκίας κατά της τρομοκρατίας, ειδικά στο μέτωπο της Συρίας.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη «γαλάζια πατρίδα», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η πατρίδα μας, η γαλάζια πατρίδα μας, οι αιθέρες μας και τα 82 εκατ. πολίτες μας συνεχίζουν αδιάλειπτα, με πείσμα και αποφασιστικότητα τον αγώνα ενάντια σε κάθε είδους απειλή και κίνδυνο κατά της ηρεμίας και ευημερίας μας».

Ακόμη, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας διαμήνυσε πως η Άγκυρα θα συνεχίσει την προάσπιση των δικαιωμάτων των «Κύπριων αδελφών» στα Κατεχόμενα.

«Προασπίζουμε με πείσμα και αποφασιστικότητα τα δικαιώματα και συμφέροντά μας στη γαλάζια πατρίδα, συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου και των γύρω περιοχών», είπε και κατέληξε: «Ως εγγυήτρια χώρα και στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε και τα δικά μας δικαιώματα και των Κύπριων αδελφών μας».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ