Μήνυμα Μητσοτάκη σε Ερντογάν: «Να είσαι πιο προσεκτικός όταν αναφέρεσαι στην Ελλάδα»

Σκληρή απάντηση Μητσοτάκη σε Ερντογάν για το προσφυγικό.
«Να πάψουν στο Αιγαίο πρόσφυγες και μετανάστες να γίνονται μοχλός πιέσεων αλλότριων σκοπιμοτήτων».
«Κάποιοι αμφισβητούν δεδομένα δεκαετιών και εγείρουν απαράδεκτες διεκδικήσεις».

«Η χώρα μου δέχεται ειδικά τους τελευταίους μήνες ροές προσφύγων και μεταναστών ασύμμετρες σε σχέση με την έκταση και τον πληθυσμό της. Τα ακριτικά μας νησιά ασφυκτιούν και περιοχές της ενδοχώρας με δομές φιλοξενίας αντιμετωπίζουν τα προβλήματα. Ελέγχουμε τα σύνορά μας και φροντίζουμε πάντα για τους κυνηγημένους του κόσμου. Όμως, μια χώρα  δεν μπορεί να σηκώσει στους ώμους της τα προβλήματα τριών ηπείρων. Μόνο συντεταγμένα, με νομιμότητα και με συνεργασία θα μπορέσουμε να απαντήσουμε σε αυτό το μεγάλο στοίχημα του 21ου αιώνα», είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στην 4η Ευρω-αραβική Σύνοδο.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρωθυπουργός μίλησε για συνεργασία και ζήτησε «να πάψουν στο Αιγαίο πρόσφυγες και μετανάστες να γίνονται μοχλός πιέσεων αλλότριων σκοπιμοτήτων».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε ατμόσφαιρα συνεργασίας και πρόσθεσε στέλνοντας μηνύματα στην Τουρκία: «Το πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται όταν κάποιοι αμφισβητούν δεδομένα δεκαετιών και εγείρουν απαράδεκτες διεκδικήσεις. Αναφέρομαι στις ενέργειες της γειτονικής Τουρκίας τόσο σε ότι αφορά την ΑΟΖ της Κύπρου όσο και την συμπεριφορά της στο Αιγαίο. Την καλώ να μην φορτίζει περαιτέρω την ευαίσθητη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Να ακολουθήσει τον δρόμο του διεθνούς δικαίου και τους  κανόνες της καλής γειτονίας. Με αφορμή όσα ακούστηκαν τις τελευταίες μέρες πρέπει να πω ότι το ελληνικό Λιμενικό έχει σώσει χιλιάδες ζωές στην θάλασσα. Ταυτόχρονα είναι επιφορτισμένο με την αποστολή της φύλαξης των συνόρων μας την οποία με αυτή την κυβέρνηση θα την επιτελεί στο ακέραιο. Αυτοί που εργαλειοποίησαν το προσφυγικό χρησιμοποιώντας τους κατατρεγμένους ως πιόνια για την επιδίωξη των δικών τους στόχων ας είναι πιο προσεκτικοί όταν αναφέρονται στην Ελλάδα. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού χρειάζεται από όλους νηφαλιότητα και όχι ρητορικές εξάρσεις γιατί κανένα τραύμα δεν κλείνει ανοίγοντας άλλα δίπλα του».Δείτε την ομιλία του πρωθυπουργού

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ