Θα γίνει της… Προανακριτικής – Ακονίζουν τα μαχαίρια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Μετωπική σύγκρουση αναμένεται το απόγευμα στην προανακριτική επιτροπή, με το κλίμα να είναι ήδη τεταμένο σε ότι αφορά τη συζήτηση και την λήψη απόφασης σχετικά με τις εξαιρέσεις μελών της που έχουν ζητηθεί από τα κόμματα.

ΝΔ και ΚΙΝΑΛ επιμένουν στις εξαιρέσεις από μέλη της επιτροπής των Παύλο Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου καθώς θεωρούν κρίσιμες τις καταθέσεις τους σε σχέση με δηλώσεις και πράξεις τους στην υπόθεση των παρεμβάσεων κατά την δικαστική διερεύνηση της υπόθεση της Novartis και εάν παραμείνουν ως μέλη της επιτροπής αυτές οι εξετάσεις τους δεν θα μπορεί να γίνουν.

Στον αντίποδα, στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει το μέλος της επιτροπής και βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης που ζητούν εξαίρεση λόγω νομικής συνδρομής που παρείχε το γραφείο του στον κ. Μανιαδάκη.

Ο κ. Πλεύρης το πρωί μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του OPEN TV αναφέρθηκε στο θέμα της σχέσης του με τον κ. Μανιαδάκη αλλά και την ύπαρξη μιας συνάντησης που υπάρχει σε καφέ ξενοδοχείου όπου είχε ο βουλευτής με τον κ. Μανιαδάκη αλλά και με άλλο παριστάμενο πρόσωπο, ώστε η δημοσιοποίησή της να μην αποτελέσει όπως είπε σημείο δημιουργίας στρεβλών εντυπώσεις από τυχόν επίκλησή της.

Η απόφαση επί των εξαιρέσεων στην προανακριτική κρίνεται με ψηφοφορία. Κατά συνέπεια σε περίπτωση που η πλειοψηφία ΝΔ και ΚΙΝΑΛ επιμείνει μέχρι τέλους στην εξαίρεση των κυρίων Πολάκη – Τζανακόπουλου, το ενδιαφέρον είναι το πως θα αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Click4More Προανακριτική: Δεν κάνει πίσω για Πολάκη – Τζανακόπουλο ο Τσίπρας

Ο κ. Πολάκης έχει δηλώσει πάντως, τις προηγούμενες ημέρες, ότι «θα μας βγάλουν από την επιτροπή μόνο σηκωτούς…» ενώ πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ανέφεραν ότι εάν ο κ. Μητσοτάκης επιχειρήσει την πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά μεθόδευση προκειμένου να εξαιρεθούν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από την Προανακριτική Επιτροπή, θα είναι ο ίδιος υπεύθυνος για ό,τι θα ακολουθήσει. Η επιχειρούμενη εξαίρεση βουλευτών είναι καταφανώς παράνομη, αντιθεσμική και συνιστά κοινοβουλευτικό πραξικόπημα ΣΥΡΙΖΑ και οι βουλευτές του δεν πρόκειται ούτε να το αποδεχθούν ούτε να το νομιμοποιήσουν. Σχετικά με τη στάση και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ η Γραμματέας της ΚΟ παρείχε σήμερα το πρωί σχετική ενημέρωση στον Πρόεδρο της Βουλής, δείχνοντας ότι αφήνουν ανοικτό μέχρι και την αποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από την επιτροπή.

Σήμερα έχει προγραμματιστεί η εξέταση του πρώτου μάρτυρα του κ. Κωνσταντίνου Φρουζή, αλλά η κατάθεση του είναι αμφίβολο εάν θα προλάβει να πραγματοποιηθεί σήμερα το απόγευμα καθώς η συζήτηση επί των εξαιρέσεων αναμένεται να είναι μακρά και μάχες χαρακωμάτων σκληρές.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ