Γεωργιάδης: Θέλουμε το νέο εργοστάσιο της Volkswagen στην Ελλάδα. video


«Ζωηρό» ενδιαφέρον εκ μέρους της κυβέρνησης για να κατασκευαστεί το νέο εργοστάσιο της Volkswagen στην Ελλάδα αποκάλυψε ο Άδωνις Γεωργιάδης την Τρίτη (29.10.2019).

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ για το ζήτημα της Volkswagen, ο Υπουργός  Ανάπτυξης & Επενδύσεων  Άδωνις Γεωργιάδης επιφυλάχθηκε να προβεί σύντομα σε ανακοινώσεις.

Η κυβέρνηση αναζητεί τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε μία ελληνική προσφορά προς τον γερμανικό κολοσσό να υπερκεράσει αντίστοιχες που έχουν υποβάλλει Ρουμανία, Βουλγαρία και Σλοβακία, για την έδρα του νέου εργοστασίου της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

“Η ελληνική κυβέρνηση, ο Πρωθυπουργός, εγώ ως Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων και ο αρμόδιος Υφυπουργός για την εξωστρέφεια, ο κύριος Φραγκογιάννης, έχουμε ήδη δείξει ζωηρό ενδιαφέρον γι’ αυτό το θέμα”, δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, αποκαλύπτοντας ότι “και η Ελλάδα έχει μπει σε αυτή τη διεκδίκηση”.Volkswagen: “Πάγο” στην Τουρκία!

Μόλις τρεις εβδομάδες μετά την οριστική συμφωνία με την τουρκική κυβέρνηση, η Volkswagen αποφάσισε να “παγώσει” το σχέδιο κατασκευής του νέου εργοστασίου της λίγο έξω απ’ τη Σμύρνη, στον απόηχο της επέμβασης στη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις πρόκειται για μία επένδυση που θα φθάσει το 1,3 δισ ευρώ, απασχολώντας περίπου 4.000 εργαζομένους.

Στην νέα μονάδα της Volkswagen προγραμματίζεται να κατασκευαστεί η νέα γενιά των μοντέλων Passat και Skoda Superb, με μέγιστη ετήσια παραγωγική δυναμικότητα 300.000 οχήματα, σύμφωνα με την Automotive News Europe.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ