Χρυσοχοΐδης: «Σκουπίδια οι δηλώσεις Τσαβούσογλου». Επίθεση και στον ΣΥΡΙΖΑ


Επιθετικός εμφανίστηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, απέναντι στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, ασκώντας κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ.

“Να είμαστε προσεκτικοί και να μην «υιοθετούνται» ή να αναπαράγονται με μορφή δηλώσεων τα όσα «σκουπίδια» αναφέρει ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, για τον τρόπο αντιμετώπισης των προσφύγων και των μεταναστών από τις ελληνικές αρχές”. Αυτό είπεο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας το μεσημέρι της Τρίτης, 29.10.2019, στην δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου του για το άσυλο των προσφύγων και το μεταναστευτικό.Χρυσοχοΐδης… και εναντίον ΣΥΡΙΖΑ!

Ο κ. Χρυσχοΐδης αναφέρθηκε και στις δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Χαρίτσης, με βάση τις δηλώσεις Τσαβούσογλου λέγοντας: «Να είστε πολύ περιεκτικοί, δεν αφορούν αυτά εσάς ή εμάς, αφορούν την Ελλάδα. Σας διαβάζω, είπε ο υπουργός, την ανακοίνωση του ΥΠΕΞ της Τουρκίας και εσείς ερχόσαστε και με αυτά κάνετε δηλώσεις.

Αυτά εδώ που λέγονται από το ΥΠΕΞ της Τουρκίας, τα θεωρώ σκουπίδια… Εγώ δεν θα δεχόμουν ποτέ να τα πω αυτά και άλλη κυβέρνηση να ήταν… Αλλά θα υπερασπιστώ την Ελληνική μεταναστευτική Πολιτική και όχι να θέλω να αφήνω υπόνοιες… Προς Θεού να μην ανοίξουμε τέτοια συζήτηση… Προς Θεού, εμείς είμαστε υπόδειγμα στην Ευρώπη για την μεταναστευτική μας πολιτική…».

Click4more: Θα γίνει της… Προανακριτικής – Ακονίζουν τα μαχαίρια ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Οι αναφορές αυτές, του κ. Χρυσοχοΐδη, προκάλεσαν τις αντιδράσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με τον κ. Δημήτρη Βίτσα να απαντά λέγοντας ότι «καταλαβαίνω ότι ο κ. Πέτσας μπορεί να είπε μια βλακεία… (σ.σ. εννοώντας την απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ), η λογική μου όμως λέει ότι εάν ο κ. Τσαβούσογλου έχει βγει στο σεργιάνι… και λέει διάφορα για να διαμορφώσει μια κατάσταση… θα μπορούσατε να πείτε ότι ο Τσαβούσογλου ως ΥΠΕΞ, δεν είναι ο αρμόδιος υπουργός είναι ο Ροϊλού… Καταλαβαίνετε τώρα τι σας λέω…

Με τον κ. Χρυσοχοΐδη να του απαντά ότι «δεν είπατε ότι εσείς τα λέτε αυτά, άλλοι συνάδελφοί σας τα είπαν, εγώ συμφωνώ μαζί σας».

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, υπογράμμισε πάντως για μια ακόμα φορά ότι είναι αναγκαία η αυστηρή φύλαξη των συνόρων μας καθώς από εκεί επιχειρείται να περάσουν όπλα, ναρκωτικά ή τζιχαντιστές. Ενώ υπογράμμισε πως ό, τι γινόταν πριν γίνεται και τώρα στο θέμα των ελέγχων και τους μετανάστες –πρόσφυγες. «Δεν γίνεται κάτι διαφορετικό…», τόνισε καταλήγοντας.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ