Παυλόπουλος… υπέρ Κροατίας. Η συνάντηση και η ευρωπαϊκή ατζέντα


Η διεύρυνση της ΕΕ και η Προεδρία της Κροατίας επί τάπητος στη συνάντηση που είχε ο ΠτΔ, Προκόπης Παυλόπουλος, με τον πρωθυπουργό της Κροατίας Α.Πλένκοβιτς στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, δέχθηκε νωρίτερα σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, υπογραμμίζοντας ότι η επίσκεψή του στη χώρα μας θα συμβάλει στην περαιτέρω βελτίωση των ήδη εξαιρετικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Κροατίας.

Ο κ. Παυλόπουλος τόνισε ότι «είμαστε πεπεισμένοι ότι η κροατική Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα στεφθεί μ΄ επιτυχία και είμαστε έτοιμοι να συνεργασθούμε προς αυτή την κατεύθυνση», ενώ παράλληλα σημείωσε ότι «υποστηρίζουμε σταθερά την προοπτική εισδοχής της χώρας σας στη ζώνη Σένγκεν, στην Ευρωζώνη και στον ΟΟΣΑ».Ο Παυλόπουλος και η ευρωπαϊκή διεύρυνση

Καταλήγοντας, υπενθύμισε ότι η Ελλάδα ευνοεί την διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με την είσοδο σε αυτήν χωρών της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης, υπό τον απαράβατο όρο ότι οι ως άνω χώρες πληρούν, στο ακέραιο και δίχως καμία έκπτωση, τις προϋποθέσεις που θέτει το ευρωπαϊκό κεκτημένο, στο σύνολό του.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Κροατίας, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για την θερμή υποδοχή, αναφέρθηκε στις άριστες σχέσεις Ελλάδος-Κροατίας, καθώς και στις πολιτικές προτεραιότητες που έχει θέσει η χώρα του και οι οποίες αφορούν: στην προσχώρηση στη ζώνη Σένγκεν, στην ευρωζώνη και στον ΟΟΣΑ. ΠαυλόπουλοςΠαυλόπουλος

Σε σχέση με τους στόχους της Προεδρίας της Κροατίας στο Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Αντρέι Πλένκοβιτς έκανε λόγο για σταθερή οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης και υπογράμμισε την ανάγκη διασύνδεσης ανάμεσα στα έργα υποδομής και στα έργα ψηφιακής ανάπτυξης.

Παράλληλα, υπογράμμισε το θέμα της ασφάλειας, λέγοντας, πως είναι ανάγκη να ενισχυθούν τα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης και τέλος, αναφέρθηκε στον παγκόσμιο ρόλο, που καλείται να διαδραματίσει η ΕΕ υποστηρίζοντας ότι «θέλουμε μία Ευρωπαϊκή Ένωση που θα μπορεί να επιδρά στα παγκόσμια γεγονότα».

Κλείνοντας, υπενθύμισε ότι η Σύνοδος Κορυφής του Ζάγκρεμπ γίνεται είκοσι χρόνια μετά από την πρώτη προσχώρηση χωρών της Ν.Α. Ευρώπης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και τάχθηκε υπέρ της ενίσχυσης των χωρών της Βαλκανικής, που όπως είπε, είναι πλέον είναι η σειρά τους να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Φωτογραφίες: Intime.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ