Φυλακισμένοι στη βόρεια Συρία παραμένουν Γερμανοί τζιχαντιστές

Καθησυχαστικός είναι ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών της Γερμανίας. Διαβεβαιώνει ότι οι υπήκοοι της χώρας που είναι γνωστό πως ανήκαν στο Ισλαμικό Κράτος παραμένουν φυλακισμένοι, αλλά δεν μπορεί να αποκλείσει το παραμικρό για το μέλλον.

Μιλώντας στην Μπούντεσταγκ ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας κατασκοπείας (BND) Μπρούνο Καλ τόνισε ότι τα μέλη της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) που είναι γνωστό πως έχουν τη γερμανική υπηκοότητα ή διέμεναν στη Γερμανία παραμένουν φυλακισμένα στη βόρεια Συρία.

«Εξ όσων γνωρίζουμε, οι μαχητές που είναι γνωστοί σε εμάς δεν απέδρασαν», διαβεβαίωσε ο Καλ. Ωστόσο, πρόσθεσε, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί πως η κατάσταση έχει αλλάξει αφότου άρχισε η στρατιωτική επίθεση της Τουρκίας.

Μέχρι στιγμής έχουν αποδράσει μόνο μερικές γυναίκες, που κρατούνταν σε καταυλισμούς για τους συγγενείς τζιχαντιστών του ΙΚ, διευκρίνισε ο επικεφαλής της γερμανικής υπηρεσίας πληροφοριών. Πρέπει όμως να αναμένεται ότι θα γίνουν προσπάθειες απόδρασης πολλών ακόμη από φυλακές και καταυλισμούς, συμπλήρωσε.

Η επιστροφή μεμονωμένων, εμπειροπόλεμων τρομοκρατών στη Γερμανία δεν είναι δυνατόν να αποκλειστεί, επισήμανε ο Μπρούνο Καλ.

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ) απευθύνουν εδώ και καιρό εκκλήσεις στις κυβερνήσεις της Γερμανίας και άλλων κρατών να επαναπατρίσουν το ταχύτερο τζιχαντιστές του ΙΚ που έχουν την υπηκοότητά τους. Μέχρι σήμερα, πάντως, έχουν μεταφερθεί στη Γερμανία μόνο λίγα παιδιά τζιχαντιστών.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here