Απόφαση εφετείου αναβάλλει την παράδοση του πορίσματος Μάλερ


Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση με το πόρισμα του Ρόμπερτ Μάλερ. Απόφαση εφετείου μπλοκάρει την παράδοσή του αναβάλοντάς την.

Εφετείο στις ΗΠΑ εξέδωσε απόφαση αναβολής, η οποία εμποδίζει την παράδοση σε μία επιτροπή του Κογκρέσου ενός αυτούσιου αντιγράφου του πορίσματος του Ρόμπερτ Μάλερ, σχετικά με την υπόθεση εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016.

Η περιφερειακή δικαστής Μπέριλ Χάουελ διέταξε την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να παραδώσει μέχρι σήμερα, ένα αντίγραφο της έρευνας του Μάλερ, στο οποίο να έχει συμπεριληφθεί υλικό που είχε αφαιρεθεί από προηγούμενα αντίγραφα.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Δικαιοσύνης αιτήθηκε την αναβολή από το Εφετείο στην Ουάσινγκτον, ενώ έχει ασκήσει έφεση για την απόφαση της δικαστή Χάουελ.

Το υπουργείο προσπαθεί να εμποδίσει την πρόσβαση των Δημοκρατικών στο πόρισμα του Μάλερ, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα απαιτήσει την αποκάλυψη στοιχείων που έχει συγκεντρώσει η ομάδα ενόρκων, προκαλώντας προβλήματα στις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Βουλής των Αντιπροσώπων εξέδωσε μία κλήση ζητώντας το πλήρες κείμενο του πορίσματος του Μάλερ, στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνουν οι Δημοκρατικοί για να εδραιώσουν ένα κατηγορητήριο σε βάρος του προέδρου Τραμπ και να τον απομακρύνουν από τον Λευκό Οίκο, μέσω ενεργοποίησης της διαδικασίας παραπομπής του.Το πόρισμα είχε κατατεθεί τον περασμένο Μάρτιο

Ο Μάλερ κατέθεσε το πόρισμά του στον υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Ουίλιαμ Μπαρ τον περασμένο Μάρτιο, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας του.

Η έρευνα του Μάλερ είχε χρονική διάρκεια 22 μηνών, παρουσιάζοντας με λεπτομέρειες την εκστρατεία της Ρωσίας για την ηλεκτρονική υποκλοπή στοιχείων και την άσκηση προπαγάνδας υπέρ της υποψηφιότητας του Τραμπ στις εκλογές του 2016, όπως επίσης και τις διαρκείς επικοινωνίες μεταξύ στελεχών της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Τραμπ και της Μόσχας.

Ο Μπαρ έχει διοριστεί από τον πρόεδρο Τραμπ, ενώ οι Δημοκρατικοί τον κατηγορούν για προσπάθεια πολιτικής προστασίας του Αμερικανού πρόεδρου.

Ο ίδιος προχώρησε στην δημοσιοποίηση ενός πορίσματος 448 σελίδων τον Απρίλιο, από το οποίο και είχαν αφαιρεθεί στοιχεία, από την έρευνα του Μάλερ.

Από την άλλη μεριά, το πλαίσιο της έρευνας για την παραπομπή του προέδρου Τραμπ που έχουν ενεργοποιήσει οι Δημοκρατικοί στην Βουλή των Αντιπροσώπων επικεντρώνεται όχι στα ευρήματα του πορίσματος του Μάλερ, αλλά στο αίτημα του προέδρου Τραμπ προς την Ουκρανία για την διεξαγωγή έρευνας σε βάρος του εσωτερικού πολιτικού του αντιπάλου Τζο Μπάιντεν.

Οι Δημοκρατικοί στην Βουλή των Αντιπροσώπων περιγράφουν την ενέργεια αυτή, ως μία απαράδεκτη πρόκληση για την εμπλοκή μιας ξένης χώρας στις αμερικανικές εκλογές.

Στην απόφαση που εξέδωσε την Παρασκευή, η δικαστής Χάουελ τόνισε ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων δεν είναι απαραίτητο να ψηφίσει μία απόφαση στην ολομέλεια για την επίσημη έναρξη της έρευνας παραπομπής του προέδρου Τραμπ, υποβαθμίζοντας την σχετική επιχειρηματολογία των Ρεπουμπλικάνων πολιτικών συμμάχων του Αμερικανού προέδρου, σχετικά με την έρευνα.

Οι Δημοκρατικοί άρχισαν την έρευνα χωρίς να έχουν θέσει την απόφαση για την έναρξή της, σε ψηφοφορία στην Βουλή των Αντιπροσώπων, αλλά χθες, δημοσιοποίησαν νομοθεσία που προβλέπει τις διαδικασίες για την διεξαγωγή της έρευνας, ενώ αυτή, ενδέχεται να ψηφιστεί μέσα στην εβδομάδα.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ