Καταπλακώθηκε στον σεισμό του ’99: «Ο πατέρας μου με καθησύχαζε μέχρι που δεν τον άκουγα πια»


Για την τραγική εμπειρία που βίωσε στον μεγάλο σεισμό της Αθήνας, στις 7 Σεπτεμβρίου του 1999, όταν καταπλακώθηκε μαζί με την οικογένειά της, μίλησε η Γιώτα Κότα.

Η κυρία Κότα θυμήθηκε τα πρώτα λεπτά του σεισμού του ’99, όπου έχασε τρία αγαπημένα της πρόσωπα. «Δεν κατάλαβα ότι γινόταν σεισμός, ξαφνικά μαύρισαν όλα. Ο πατέρας μου κάτω από τα χαλάσματα μου μιλούσε και με καθησύχαζε. Όσο περνούσε η ώρα καταλάβαινα ότι αλλάζει η αναπνοή του πατέρα μου, μέχρι που δεν τον άκουγα πια», περιέγραψε στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη.

«Έμεινα 5,5 ώρες κάτω από τα συντρίμμια. Κατάλαβα ότι έπεσε η πολυκατοικία όταν με απεγκλώβισαν. Ήμουν εγκλωβισμένη στα χαλάσματα και πονούσα. Όταν με απεγκλώβισαν αγκάλιασα πολύ δυνατά τη μητέρα μου», περιγράφει.

Η πολυκατοικία στην οποία διέμεναν, στη Μεταμόρφωση, στέγαζε συνολικά 16 οικογένειες. Εξαιτίας του σεισμού, οκτώ από τους ενοίκους έχασαν τη ζωή τους. «Οταν ρώτησα τι απέγιναν ο πατέρας μου με τη αδελφή μου δεν μου έλεγαν την αλήθεια. Έμαθα για το χαμό της αδερφής μου και του πατέρα μου δύο μέρες μετά, από τη μαμά μου. Τον πρώτο καιρό ένιωθα πολύ άσχημα που εγώ ήμουν ζωντανή και οι άλλοι δεν τα κατάφεραν. Τώρα πια δεν φοβάμαι τους σεισμούς, φοβάμαι μην πάθουν κάτι οι δικοί μου άνθρωποι», είπε η Γιώτα Κότα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ