Προανακριτική: Αποστάσεις Γεροβασίλη από Πολάκη

Αποστάσεις από τον Παύλο Πολάκη που ξεκαθάρισε ότι δεν αναγνωρίζει την απόφαση της Προανακριτικής Επιτροπής να εξαιρεθούν ο ίδιος και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος από τις εργασίες της, κράτησε η Όλγα Γεροβασίλη, που τάσσεται υπέρ μιας ενδιάμεσης λύσης.

«Είναι προσωπική του άποψη. Εμείς κινούμαστε θεσμικά», σχολίασε η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ όταν ρωτήθηκε για τη δήλωση Πολάκη το πρωί σε συνέντευξη στον ΑΝΤ1 «ας τολμήσουν να φέρουν τη φρουρά να μας απομακρύνει» κι αν αποτελεί κεντρική θέση του κόμματος η παραμονή με το έτσι θέλω των δύο βουλευτών στην Επιτροπή.

Η κ. Γεροβασίλη ενημερώνοντας για την επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς τον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα, επεσήμανε πως «εμείς λέμε ότι δεν θέλουμε να γίνει λίμπα η διαδικασία και ζητάμε από τον Πρόεδρο της Βουλής να την προστατεύσει. Περιμένουμε την απάντησή του για τα επόμενα βήματά μας».

Κρατώντας χαμηλότερους τόνους, ανέφερε –μετά από σχετική ερώτηση- πως η ακύρωση της χθεσινής απόφασης περί εξαίρεσης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι η μόνη λύση που προβάλλεται αυτή την ώρα.

«Δεν είναι μόνον αυτή η λύση, μπορούμε να πάμε σε ενδιάμεση. Θα εξαρτηθεί από τον Πρόεδρο της Βουλής», σημείωσε για να συμπληρώσει πως θα μπορούσε να αποτελέσει, ενδεχομένως, λύση μια νέα γνωοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου.

Σε εμφανώς ηπιότερους τόνους κινήθηκε στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής, κι ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και τέως πρωθυπουργός στήριξε μεν τους δύο βουλευτές του, ωστόσο, αποφεύγει φράσεις, όπως κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Επισημαίνει πως δεν συναινεί στην αντικατάσταση των κ.κ. Πολάκη και Τζανακόπουλου και ζητά από τον Κώστα Τασούλα να λειτουργήσει «ως Πρόεδρος όχι μόνο της πλειοψηφίας, αλλά όλης της Εθνικής Αντιπροσωπείας», καλώντάς τον να μεριμνήσει «για την άμεση αποκατάσταση της κοινοβουλευτικής τάξης και την εφαρμογή της απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής».

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ