Προανακριτική: Γέφυρες ρίχνει ο Τασούλας σε Τσίπρα για Πολάκη Τζανακόπουλο

Πρόεδρος της Βουλής: «Τα θέματα θα λυθούν θεσμικά κι όχι με τραμπουκισμούς, τσαμπουκάδες, ύβρεις, απειλές και ακτιβισμούς».
«Δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν παρακμιακά φαινόμενα».
Γεροβασίλη: «Δεν θέλουμε να γίνει λίμπα η διαδικασία».

Διάθεση εκτόνωσης του εκρηκτικού κλίματος για την Προανακριτική από τον Πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα. Ο κ. Τασούλας μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες είπε ότι πρώτα θα απαντήσει στην επιστολή που έλαβε από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και στην συνέχεια αν χρειαστεί θα ζητήσει επισήμως την εξαίρεση των Παύλου Πολάκη και Δημήτρη Τζανακόπουλου από την Προανακριτική Επιτροπή. Η ίδια τάση πάντως φαίνεται να υπάρχει και στον ΣΥΡΙΖΑ όπου στελέχη του δείχνουν τον θεσμικό δρόμο για την στάση του κόμματος μέσα στην Βουλή.

Η γραμματέας της Κ.Ο. του κόμματος, Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στους δημοσιογράφους άφησε παράθυρο συνεννόησης καθώς όταν ρωτήθηκε για τους ακτιβισμούς με τους οποίους απειλεί ο Παύλος Πολάκης  τον άδειασε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είναι προσωπική άποψη του κ. Πολάκη, δεν έχουμε αποφασίσει, εμείς κινούμαστε θεσμικά. Δεν θέλουμε να γίνει λίμπα η διαδικασία και ζητάμε από τον Πρόεδρο να την προστατεύσει. Περιμένουμε την απάντησή του στην επιστολή μας για τα επόμενα βήματά μας».

Σε ερώτηση αν θα μπορούσε να είναι μια πιθανή λύση να υπάρξει μια νέα γνωμοδότηση του Επιστημονικού Συμβουλίου, η κυρία Όλγα Γεροβασίλη είπε πως «ναι, θα μπορούσε…»

Click4More Επιστολή Τσίπρα σε Τασούλα για Προανακριτική – Στηρίζει Πολάκη – Τζανακόπουλο

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ρωτήθηκε από τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες σχετικά με την επιστολή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα όσο και για την επιστολή που έλαβε από τον Πρόεδρο της Προανακριτικής με την οποία του κοινοποιήθηκε το αποτέλεσμα της χθεσινής ψηφοφορίας εξαίρεσης και ζητείται η αντικατάσταση των δύο μελών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κώστας Τασούλας ανέφερε ότι «τα θέματα αυτά θα λυθούν θεσμικά, με βάση τους κανόνες της δημοκρατίας κι όχι με τραμπουκισμούς, τσαμπουκάδες, ύβρεις, απειλές και ακτιβισμούς».

Και πρόσθεσε ότι: «Στην επιστολή του ο κ. Τσίπρας θέτει πολιτικά αλλά και νομικά ζητήματα. Και η απάντησή μου θα είναι και στα νομικά και στα πολιτικά ζητήματα που θέτει». Εκτίμησε μάλιστα ότι μπορεί και να τον πείσει. Πρόσθεσε ότι πάντοτε στην Βουλή υπάρχει ο κανόνας της πλειοψηφίας για παράδειγμα ανέφερε ότι «στο νομοθετικό έργο κάποιοι θεωρούν ότι υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας, συζητείται και η πλειοψηφία αποφασίζει, η μειοψηφία δεν λέει όχι διαφωνώ, ξαπλώνω μέσα και δεν φεύγω εάν δεν γίνει αποδεκτό αυτό που λέω. Για όλα υπάρχουν κανόνες που πρέπει να εφαρμόζονται».

Ερωτηθείς σχετικά με τα όσα έχει αναφέρει ο κ.Παύλος Πολάκης ότι μπορεί να εισέλθει στην επιτροπή και να τον βγάλει έξω η φρουρά ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι αυτή «είναι εσφαλμένη και περιττή παρακμιακή πρακτική που δεν έχει θέση στο Κοινοβούλιο» και πρόσθεσε πως «δεν θα επιτρέψουμε να συμβούν παρακμιακά φαινόμενα».

Ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας μάλιστα ανέφερε ότι «πρώτα θα απαντήσω στην επιστολή του κ. Τσίπρα απαντώντας στα νομικά και πολιτικά θέματα που θέτει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και μετά εάν χρειαστεί θα στείλω επιστολή για την αντικατάσταση των δύο βουλευτών».

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here