Επστάιν: “Ο θάνατός του μοιάζει περισσότερο με δολοφονία”


Η είδηση πως ο Τζέφρι Επστάιν βρέθηκε νεκρός στο κελί του τον περασμένο Αύγουστο, λίγες μέρες πριν καθίσει στο εδώλιο κατηγορούμενος για παιδεραστία, είχε προκαλέσει σοκ. Ανάλογο με αυτό που προκαλεί η εκτίμηση πως ίσως ο θάνατός του δεν ήταν αυτοκτονία αλλά δολοφονία.

Την εκτίμηση πως ο Τζέφρι Επστάιν μάλλον δολοφονήθηκε και δεν αυτοκτόνησε εξέφρασε ο βετεράνος ιατροδικαστής Μάικλ Μπάντεν, τον οποίο προσέλαβε ο αδερφός του κατηγορούμενου δισεκατομμυριούχου προκειμένου να επιβλέψει τη νεκροψία – νεκροτομή.

Ο Επστάιν βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο κελί του στην ομοσπονδιακή φυλακή Metropolitan Correctional Center στο Μανχάταν, στις 10 Αυγούστου. Η δίκη του για σεξουαλική εκμετάλλευση δεκάδων ανήλικων κοριτσιών επρόκειτο να ξεκινήσει τον Ιούνιο του 2020.

Από την πρώτη στιγμή, αν και φέρεται να είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας και λίγες μέρες πριν βρεθεί νεκρός, υπήρξαν εικασίες για το θάνατό του. Και αυτές έρχεται να «φουντώσει» ακόμη περισσότερο ο Μπάντεν, πρώην ιατροδικαστής της πολιτείας της Νέας Υόρκης, που έχει εργαστεί σε πολλές μεγάλες υποθέσεις κατά τη διάρκεια της 50ετούς καριέρας του.

Ο Μάιλ Μπάντεν προσελήφθη από τον αδερφό του Επστάιν για να επιβλέψει τη νεκροψία. Όπως δήλωσε την Τετάρτη στη εκπομπή Fox & Friends στο Fox News, τα ευρήματα συνάδουν περισσότερο με στραγγαλισμό παρά με αυτοκτονία δια απαγχονισμού.

Click4more: Ο Τζέφρι Έπσταϊν είχε υπογράψει τη διαθήκη του δύο ημέρες πριν βρεθεί νεκρός στο κελί του

Σύμφωνα με τον βετεράνο ιατροδικαστή, ο 66χρονος Επστάιν είχε δυο κατάγματα στην αριστερή και τη δεξιά πλευρά του λάρυγγά του και συγκεκριμένα στο χόνδρο του θυρεοειδούς, καθώς και ένα κάταγμα στο αριστερό οστό πάνω από το «μήλο του Αδάμ».

«Αυτά τα τρία κατάγματα είναι εξαιρετικά ασυνήθιστα σε αυτοκτονίες δια απαγχονισμού και μπορούν να προκύψουν πιο συχνά σε δολοφονία για στραγγαλισμού», είπε ο Μπάντεν, που υπήρξε ιατροδικαστής σε υποθέσεις όπως αυτή της δολοφονίας του Τζον Κένεντι, του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, της πρώην συζύγου του Ο Τζέι Σίμπσον και πολλών άλλων. Στην καριέρα του, ο 85χρονος Μπάντεν έχει εξετάσει περισσότερα από 20.000 πτώματα!

Υπάρχουν επίσης αιματώματα στα μάτια του Επστάιν, σημάδια που συνάδουν με στραγγαλισμό και είναι ασυνήθιστα, αν και όχι ανήκουστα, σε περιπτώσεις απαγχονισμών, πρόσθεσε ο Μπάντεν. Σημείωσε πάντως ότι η έκθεσή του είναι προκαταρκτική και δεν μπορεί να είναι καταληκτική αν δεν έχει όλες τις πληροφορίες στα χέρια του.

Αποδείξεις για το αν ο Επστάιν κρεμάστηκε ή κάποιος του πέρασε τη θηλιά στο λαιμό για να φανεί ο θάνατός του, αυτοκτονία, θα μπορούσαν να βρεθούν και από την εξέταση του υφάσματος. Ο 66χρονος δισεκατομμυριούχος είχε βρεθεί κρεμασμένος με σεντόνια μέσα στο κελί του. Μέχρι στιγμής, πάντως, αυτά τα αποτελέσματα δεν υπάρχουν.

Με πληροφορίες από Fox News

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ