Απίστευτη επίθεση Λαγού σε δικαστές: «Ντροπιάσατε όλη τη διαδικασία»


Επίθεση κατά της Δικαιοσύνης και της σύνθεσης του δικαστηρίου που εκδικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε ο πρώην βουλευτής του κόμματος και νυν ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός, ο οποίος απολογήθηκε ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας για το κακούργημα της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

«Ντροπιάσατε όλη τη διαδικασία», είπε, με περίσσιο θράσος απευθυνόμενος στους δικαστές και τους ρώτησε αν μπορούν να αισθάνονται περήφανοι για αυτήν.

«Είμαι σίγουρος ότι ξέρετε την αλήθεια αλλά δεν έχετε το σθένος να αντιδράσετε. Δεν τολμήσατε να μπείτε στην ουσία της υπόθεσης. Υπάρχει ένας καθ’ ομολογίαν δολοφόνος και άλλοι 69 που ταλαιπωρούμαστε.Μας τραβολογάτε εδώ και 6,5 χρόνια. Ντροπιάσατε όλη τη διαδικασία και αν δεν σας τα είπαν οι άλλοι 68, θα σας τα πω εγώ. Δε φοβάμαι. Έκανα φυλακή και κινδυνεύω να με καταδικάσετε επειδή έδινα τρόφιμα και αίμα σε Έλληνες. Και με έχετε εδώ να απολογούμαι για φωτογραφίες. Δεν έχετε το σθένος να αντιδράστε, ενώ γνωρίζετε την παρέμβαση του πρωθυπουργού», είπε ο Γιάννης Λαγός στους δικαστές.

Επανέλαβε μάλιστα πως δεν έχει καμία απολύτως εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη αφού αγνόησε την ουσία, όπως είπε, καίριων στοιχείων όπως την επίμαχη συνομιλία με τον Τάκη Μπαλτάκο και τις καταγγελίες περί πιέσεων και παρεμβάσεων προκειμένου να καλλιεργηθεί συγκεκριμένο κλίμα σε βάρος της Χρυσής Αυγής.

Στην απολογία του, ωστόσο ο Γιάννης Λαγός άφησε αιχμές και σε βάρος των υπολοίπων πρώην κοινοβουλευτικών στελεχών της Χρυσής Αυγής για τη στάση τους εντός και εκτός δικαστηρίου. Έκανε λόγο μάλιστα για κάποιους που έφτασαν να «γονατίσουν για να σώσουν μόνο τον εαυτό τους» επικαλούμενος την περίπτωση του Νίκου Μίχου. Διέψευσε δε τον ισχυρισμό του Ηλία Κασιδιάρη πως τα γραφεία της Τ.0 της Νίκαιας έκλεισαν, εξαιτίας της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, λέγοντας πως αυτό έγινε για λόγους ασφαλείας.

Αντίθετα, ο Γιάννης Λαγός ευθυγραμμίστηκε πλήρως με τον Νίκο Μιχαλολιάκο και τη «γραμμή» του κόμματος, μόνο όσον αφορά το κρίσιμο τηλεφώνημά τους, τη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, υποστηρίζοντας πως δεν ενημέρωσε ο ίδιος τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής για το έγκλημα το οποίο χαρακτήρισε «τραγικό περιστατικό».

Σύμφωνα με το Γιάννη Λαγό, ο Γιώργος Ρουπακιάς ήταν «περαστικός» από την οργάνωση όπως περαστικοί ήταν οι περισσότεροι. «Μέλη, υποστηρικτές και “περαστικοί” βρέθηκαν να είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης. Ποινικοποιούμαστε γιατί ως βουλευτές είμαστε δίπλα στον κόσμο».

Χαρακτήρισε έωλες τις κατηγορίες που στηρίζονται σε «κουκουλοφόρους» μάρτυρες χωρίς να έχουν προκύψει ενοχοποιητικά στοιχεία, όπως είπε, σε βάρος τους. «Αν υπήρχε κάτι ενοχοποιητικό ασφαλώς και θα είχε βγει. Έψαχναν εναγωνίως για οπλοστάσιο και δεν βρέθηκαν ούτε όπλα, ούτε χρήματα».

Η απολογία του Γιάννη Λαγού έκλεισε κάτω από τα χειροκροτήματα των υποστηρικτών του που βρίσκονταν στη δικαστική αίθουσα ενώ φίλοι και συγγενείς του Παύλου Φύσσα, φώναζαν στον κατηγορούμενο ευρωβουλευτή, ενώ αποχωρούσε: «Είναι δολοφόνος όχι περήφανος, φασίστας, σκουπίδι».

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 6 Νοεμβρίου οπότε και πρόκειται να κλείσει τον κύκλο των απολογιών ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νικ. Μιχαλολιάκος.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ