Κιμ Καρντάσιαν: Ο ρόλος της στην αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων


Αν ρωτήσει κανείς στις ΗΠΑ για διάσημους Αρμένιους, τότε ένα από τα πρώτα ονόματα που θα ακουστούν είναι το Κιμ Καρντάσιαν. Δύσκολα θα μπορούσε κανείς να φανταστεί πως η διάσημη τηλεπερσόνα θα μπορούσε να έχει παίξει ρόλο στο ιστορικό ψήφισμα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Κι όμως, έπαιξε και μάλιστα σημαντικό.

Το τελευταίο, μικρό, χρονικό διάστημα, η Κιμ Καρντάσιαν έχει πυκνώσει τις αναφορές στην Αρμενία, πατρίδα του πατέρα της Ρόμπερτ Καρντάσιαν, ο οποίος έγινε γνωστός στις ΗΠΑ γιατί συμμετείχε στην ομάδα των δικηγόρων του Ο Τζέι Σίμπσον κατά την πολύκροτη δίκη της δολοφονίας της πρώην συζύγου του.

Πρόσφατα βρέθηκε στην Αρμενία για να βαφτιστεί, η ίδια και τα παιδιά της. Με αφορμή την παρουσία της στο Γέρεβαν, η Κιμ Καρντάσιαν, μαζί με την αδερφή της Κόρνεϊ και τα παιδιά τους, επισκέφτηκαν το Μνημείο της Γενοκτονίας.

Κιμ ΚαρντάσιανΚιμ Καρντάσιαν

Για έναν άνθρωπο που έχει, στο twitter 62,2 εκατ. ακολούθους και 150 εκατ. (!) στο Instagram και ό,τι κι αν κάνει, το ανεβάζει στα social media, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν είναι τυχαίο!

Click4more: Οργή Τουρκίας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ

Ακόμα και χθες, η Κιμ Καρντάσιαν φρόντισε, μέσα από το twitter, να δείξει πως παρακολουθούσε λεπτό προς λεπτό, σχεδόν, τα όσα γίνονταν στη Βουλή των Αντιπροσώπων, πριν και μετά την ψηφοφορία για την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Και μπορεί μεν το ψήφισμα να είναι συμβολικό αλλά είναι ιστορικό. Και κατά πολλούς το πρώτο βήμα για την αναγνώριση της σφαγής του ’15 από τις ΗΠΑ.

«Σήμερα, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει το ψήφισμα 296 το οποίο θα μπορούσε να αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων. Αυτό είναι προσωπικό για μένα και εκατομμύρια Αρμένιους που κατάγονται από επιζώντες της Γενοκτονίας. Καλέστε το Κογκρέσο και πείτε τους πως είναι ώρα να πράξουν!» ήταν η πρώτη ανάρτηση.

Ακολούθησε μια δεύτερη, με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. «Ουάου, δείτε αυτά τα απίστευτα νούμερα! Οι ΗΠΑ μόλις αναγνώρισαν τη Γενοκτονία των Αρμενίων».

“Εκμεταλλευθείτε την Κιμ Καρντάσιαν”

Εκείνο που λίγοι γνώριζαν είναι πως η Κιμ Καρντάσιαν είχε «επιστρατευτεί» από την κοινότητα των Αρμενίων στις ΗΠΑ για να βοηθήσει με την αναγνωρίσιμότητά της τις προσπάθειες για την αναγνώριση της Γενοκτονίας. Και το να γίνει η Κιμ Καρντάσιαν πρόσωπο αυτού του αγώνα ήταν ιδέα της Δημοκρατικής βουλευτή, Τζάκι Σπίερ.

Ήταν 9 Απριλίου όταν η βουλευτής από την Καλιφόρνια κλήθηκε να μιλήσει σε αρμενιο-αμερικανική εκδήλωση και εκεί έριξε τη… «βόμβα». Είπε στους Αρμένιους των ΗΠΑ πως είχαν στα χέρια τους ένα «μυστικό όπλο». Και το όνομα του Κιμ Καρντάσιαν.

«Νομίζω ότι πρέπει να κάνουμε ένα tweet στην Κιμ Καρντάσιαν, σοβαρά, να της ζητήσουμε να έρθει μαζί μας στην προσπάθεια να πείσουμε τον πρόεδρο Τραμπ να δράσει» είπε η Σπίερ. Αν και αρχικά όσοι βρίσκονταν στην εκδήλωση γέλασαν, γρήγορα τα γέλια έδωσαν τη θέση τους σε δυνατά χειροκροτήματα. Όπως σχολιάσει το al-monitor.com, ήταν μια παραδοχή πως η Καρντάσιαν θα μπορούσε να είναι παράγοντας κλειδί.

Το σχετικό απόσπασμα στο 4:57 του video

Η Κιμ Καρντάσιαν φαίνεται πως με χαρά ανέλαβε τον… ρόλο του λομπίστα. Πολύ συχνά άλλωστε επικαλείται την καταγωγή του πατέρα της και πιέζει για την αναγνώριση, από τις ΗΠΑ, της Γενοκτονίας. Τους τελευταίους μήνες, μάλιστα, έκανε ακόμα πιο έντονες τις προσπάθειές της. Συζήτησε το θέμα και κορυφαίους αξιωματούχους στην Αρμενία, ακόμη και με τον ίδιο τον πρωθυπουργό της χώρας Νίκολ Πασινιάν, συζήτησε προσωπικά με μέλη του Κογκρέσου και αντάλλαξε πολλά μηνύματα με τον σύμβουλο και γαμπρό του Ντόναλντ Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ (σ.σ. είναι ο σύζυγος της Ιβάνκα Τραμπ).

Η Κιμ Καρντάσιαν με την αδερφή της στο Μνημείο της Γενοκτονίας
Κιμ ΚαρντάσιανΚιμ Καρντάσιαν

Το τελευταίο, δε, το είχε αποκαλύψει και ίδια η Κιμ Καρντάσιαν με συνέντευξή της, τον περασμένο Ιούλιο, στη Wall Street Journal. Είχε πει πως είχε πρόσφατα στείλει μήνυμα στον Κούσνερ (με τον οποίο είχε έρθει κοντά όταν προωθούσε τις αλλαγές στην ποινική δικαιοσύνη) και είχαν συζητήσει το θέμα της αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Κατά τη διάρκεια εκείνης της συνέντευξης, η Κιμ Καρντάσιαν είχε δεχτεί τηλεφώνημα από τη Σπίερ, η οποία της είχε επαναλάβει την έκκληση να θέσει το θέμα στον ίδιο τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η Κιμ Καρντάσιαν είναι υποσχεθεί να το κάνει κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή της, τον Ιούλιο στον Λευκό Οίκο. «Θέλω να το κάνω αποστολή μου. Θα έκανε τον μπαμπά μου πολύ περήφανο» είπε στον υπεύθυνο των δημόσιων σχέσεών της, σύμφωνα με τη Wall Street Journal.

Με πληροφορίες από al-monitor.com

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ