Τραμπ: Ελπίζει να τα βρει με Κίνα παρά το… άκυρο της Χιλής


Παρά τη ματαίωση του φόρουμ του APEC στη Χιλή, ο Λευκός Οίκος ελπίζει ότι σύντομα θα υπογράψει εμπορική συμφωνία με την Κίνα.

Η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ελπίζει ότι θα υπογραφεί μια αρχική εμπορική συμφωνία με την Κίνα τον επόμενο μήνα, παρά την ματαίωση της συνόδου κορυφής του φόρουμ Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού (APEC) που επρόκειτο να διεξαχθεί στη Χιλή.

Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν εκφράσει την ελπίδα ότι θα οριστικοποιούσαν αυτή τη συμφωνία στη σύνοδο της Χιλής.Η πλευρά Τραμπ και οι εξελίξεις

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι προς το παρόν φαίνεται πως δεν υπάρχει κάποια εναλλακτική λύση για τη φιλοξενία του φόρουμ που ήταν προγραμματισμένο για τις 11-17 Νοεμβρίου. “Ανυπομονούμε να οριστικοποιήσουμε τη Φάση 1 της ιστορικής εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα εντός του ίδιου χρονικού πλαισίου”, πρόσθεσε.

Νωρίτερα, η Χιλή ανακοίνωσε ότι δεν θα διοργανώσει την παγκόσμια διάσκεψη για το κλίμα COP 25, ούτε το φόρουμ του APEC λόγω του πρωτοφανούς κινήματος διαμαρτυρίας που συγκλονίζει τη χώρα τις τελευταίες εβδομάδες. Η COP 25 ήταν προγραμματισμένη για τις 2-13 Δεκεμβρίου.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ