Συρία: Κάλεσμα στους Κούρδους να ενταχθούν στον στρατό του Άσαντ


Η κυβέρνηση στη Συρία κάλεσε της κουρδικές δυνάμεις να ενταχθούν στις τάξεις του κυβερνητικού στρατού που αναπτύσσεται στη βορειοανατολική Συρία.

Η πρόσκληση αυτή διατυπώνεται μετά τη μεγαλύτερη ανάπτυξη από το 2012 των δυνάμεων του Άσαντ σε αυτή την πλευρά της χώρας από την οποία είχαν αποχωρήσει μετά την έναρξη του πολέμου στη Συρία.

Οι κουρδικές δυνάμεις είχαν κάνει την αρχή και είχαν καλέσει την κυβέρνηση Άσαντ να βοηθήσει να αντικρούσουν την εισβολή της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία στις 9 Οκτωβρίου, μετά την απομάκρυνση των Αμερικανών στρατιωτών από την περιοχή.

Η γενική διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων είναι έτοιμη να υποδεχτεί τα μέλη των μονάδων των υπό τους Κούρδους Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που θέλουν να ενταχθούν στις τάξεις του“, σύμφωνα με ανακοίνωση του συριακού υπουργείου Άμυνας, την οποία μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Όλοι οι Σύροι, συμπεριλαμβανομένης της κουρδικής μειονότητας, αντιμετωπίζουν “έναν εχθρό”, προσθέτει η ανακοίνωση υποδηλώνοντας την Τουρκία. Το συριακό υπουργείο Εσωτερικών κάλεσε, από την πλευρά του, τα μέλη της κουρδικής αστυνομίας (Assayech) να ενταχθούν στις τάξεις της συριακής αστυνομίας, σύμφωνα με το SANA.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ