Για τη συνεργασία σε ενεργειακό επίπεδο μίλησαν Πούτιν και Όρμπαν

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι συζήτησε με τον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν τις προοπτικές εξομάλυνσης των σχέσεων της Ρωσίας και της ΕΕ καθώς και την διευθέτηση του ζητήματος της διαμετακόμισης φυσικού αερίου μέσω Ουκρανίας.

«Φυσικά μιλήσαμε για την διευθέτηση της κρίσης στην Ουκρανία, πρωτίστως για τα ζητήματα που σχετίζονται με τις ενεργειακές οδεύσεις και την τροφοδοσία της Ουγγαρίας, όπως και των βασικών μας καταναλωτών στην Ευρώπη με ρωσικές πηγές ενέργειας» δήλωσε ο πρόεδρος Πούτιν στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Ούγγρο πρωθυπουργό μετά το τέλος των συνομιλιών.

Ο Πούτιν είπε ότι χαιρετίζει την απόφαση της Δανίας να δώσει άδεια για την διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream-2, επισημαίνοντας ότι η Δανία έδειξε ότι συμμετέχει υπεύθυνα στην διαδικασία διαφοροποίησης των πωλήσεων φυσικού αερίου στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ακόμη σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ υπογράμμισε ότι τα ζητήματα συνεργασίας στον ενεργειακό τομέα βρίσκονται στην πρώτη θέση στην ημερησία διάταξη με την Ουγγαρία, καθώς η Ρωσία καλύπτει το 60% των αναγκών της Ουγγαρίας σε πετρέλαιο και το 50% των αναγκών της σε φυσικό αέριο. Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο στον τομέα αυτό η συνεργασία με την Ουγγαρία βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και «όλα βαίνουν χωρίς τις οποιεσδήποτε διακοπές».

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ