ΤΣΣΚΑ – Ολυμπιακός: “Βόμβα” στη Μόσχα. Δάμασαν το… θηρίο οι “ερυθρόλευκοι” – video


Έπαιξε χωρίς πίεση και άγχος κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, αλλά και με τους Παπανικολάου και Κόνιαρη να βγαίνουν νοκ-άουτ κατά τη διάρκεια του ματς. Ο Ολυμπιακός έκανε την έκπληξη μέσα στην έδρα της ομάδας του Δημήτρη Ιτούδη (79-84) έχοντας για κορυφαίους τους Πάντερ και Πολ και… σοκάροντας την Ευρώπη. Πρώτο “διπλό” μετά από 11 χρόνια στη Μόσχα, αλλά και στη φετινή διοργάνωση για τους Πειραιώτες – Ακολουθούν τρία σερί ματς στο ΣΕΦ!

Εκεί όπου όλοι τον είχαν ξεγραμμένο, ο Ολυμπιακός φώναξε ένα εκκωφαντικό “παρών”! Οι “ερυθρόλευκοι” σόκαραν την Euroleague κάνοντας… υπέρβαση κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι “ερυθρόλευκοι” κοίταξαν κατάματα την πρωταθλήτρια Ευρώπης κι έφυγαν με το “διπλό” (79-84) μετά από 11 χρόνια από τη συγκεκριμένη έδρα, υποχρεώνοντας την ομάδα του Ιτούδη στην πρώτη της φετινή ήττα στη διοργάνωση.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε συγκεντρωμένος το ματς, αλλά η ΤΣΣΚΑ έκανε ένα σερί 6-0 και έδειξε πως θα έδινε μεγάλη “μάχη” για το “ροζ φύλλο” αγώνα. Οι δύο ομάδες πήγαν… καλάθι-καλάθι για αρκετά λεπτά, με τον Κεμζούρα όμως να δέχεται άσχημα νέα, αφού είδε τον Μιλουτίνοφ να φορτώνεται με 2 φάουλ και τον Παπανικολάου να πηγαίνει στον πάγκο κουτσαίνοντας (πρόβλημα στο δεξί του γόνατο). Χίλιαρντ και Χάινς ήταν οι μόνιμες πηγές κινδύνου για τους “ερυθρόλευκους”, αλλά όταν μπήκε στην… εξίσωση ο Τζέιμς, τότε η “ψαλίδα” άνοιξε (24-18 το σκορ της πρώτης περιόδου).

Οι παίκτες του Κεμζούρα δεν έπαιξαν καλή άμυνα στις αρχές της δεύτερης περιόδου, ενώ σκόραραν μετά από 3 λεπτά στο δεκάλεπτο με το πρώτο καλάθι του Πρίντεζη. Ο Δημήτρης Ιτούδης είδε τον Χάκετ να πηγαίνει στα αποδυτήρια με πρόβλημα στη μέση και την ομάδα του να δέχεται ένα σερί 6-0 (29-24). Ο Ολυμπιακός έγινε πιο “σκληρός” στην άμυνα και έβγαλε.. αντίδραση με Πρίντεζη και Πολ, περνώντας μπροστά στο σκορ (31-33). Οι “ερυθρόλευκοι” έβγαλαν… ενέργεια, βελτίωσαν το ποσοστό τους στα δίποντα, ο Πολ έκανε απίστευτα πράγματα κι έτσι οι Πειραιώτες πήγαν στα αποδυτήρια με ένα +4 (39-43).

Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός και στην τρίτη περίοδο, με τον Πάντερ να βάζει το… λιθαράκι του, με το σκορ να πηγαίνει στο 44-51. Η έξοδος όμως του Μιλουτίνοφ (έφτασε τα 3 φάουλ) έκανε.. ευάλωτο τον Ολυμπιακό στη ρακέτα, με τον Χάινς να πετυχαίνει απανωτούς πόντους. Ο Πολ όμως “τράβηξε” τους Πειραιώτες στο σκοράρισμα, βοηθώντας τους να φτάσουν στο 60-64 της τρίτης περιόδου..

Περισσότερα σε λίγο…

 

 

 

 

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ