Λίβερπουλ – Άρσεναλ: Ματς… έπος με 10 γκολ. Στα πέναλτι η πρόκριση των “ρεντς” – videos


Κάτι τέτοια ματς έχουν φτιάξει το… μύθο του αγγλικού ποδοσφαίρου. Λίβερπουλ και Άρσεναλ έδωσαν εντυπωσιακή «μάχη» στο Άνφιλντ για το Λιγκ Καπ Αγγλίας, οι «ρεντς» κατάφεραν να στείλουν το ματς στα πέναλτι κάνοντας το 5-5 (!), με γκολ στις καθυστερήσεις, εκεί όπου η ομάδα του Κλοπ πήρε την πρόκριση.

Έχοντας για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντιβόκ Οριγκί, η Λίβερπουλ νίκησε την Άρσεναλ στο Λιγκ Καπ Αγγλίας -στη διαδικασία των πέναλτι- με το ματς να ολοκληρώνεται στην κανονική του διάρκεια με το εκπληκτικό 5-5!

Ο Βέλγος επιθετικός βρήκε δύο φορές δίχτυα, διαμορφώνοντας το 5-5 στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και βοήθησε έτσι την ομάδα του Κλοπ να στείλει το ματς στα πέναλτι. Εκεί, ο Κέλεχερ απέκρουσε το πέναλτι του Θεμπάγιος, στη μοναδική εκτέλεση που δεν κατέληξε στα δίχτυα (4-5).

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους… οιωνούς για την Λίβερπουλ, αφού άνοιξε το σκορ μόλις στο 6′ και μάλιστα με αυτογκόλ του Μουστάφι. Η Άρσεναλ όμως κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια, φτάνοντας στην ανατροπή. Στο 19′ ο Τορέιρα κατάφερε να μειώσει σε 1-1, σκοράροντας σε άδεια εστία, επτά λεπτά αργότερα ο Μαρτινέλι έβαλε τους “κανονιέρηδες” σε… θέση οδηγού, ενώ δέκα λεπτά αργότερα έκανε το 1-3. Το εντυπωσιακό αυτό πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με τον Μίλνερ να μειώνει (2-3) με εύστοχη εκτέλεση του Μίλνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για την Άρσεναλ. Ο Μέιτλαντ-Νάιλς εκμεταλλεύτηκε την κακή πάσα του Μίλνερ στον Κέλεχερ και προ κενής εστίας έκανε το 2-4. Η Λίβερπουλ… απάντησε και έφερε το ματς στα ίσα μέσα σε 8 λεπτά. Ο Τσάμπερλεϊν μείωσε στο 58′ σε 3-4 με τρομερό σουτ εκτός μεγάλης περιοχής, για να έρθει ο Ορίγκι τέσσερα λεπτά αργότερα και να κάνει το 4-4.

Ο… χορός των γκολ συνεχίστηκε, με την Άρσεναλ να φτάνει στο 4-5 στο 71′ με το τρομερό σουτ του Γουίλοκ. Εκεί όμως που όλα έδειχναν πως οι Λονδρέζοι θα έφταναν στη νίκη, ήρθε ο Ορίγκi στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων να κάνει το 5-5 από το σημείο του πέναλτι και να στείλει το ματς στα πέναλτι!

Στη… ρώσικη ρουλέτα και στην 4η εκτέλεση της Άρσεναλ, ο Κέλεχερ απέκρουσε το πέναλτι του Θεμπάγιος, προσπάθεια που ήταν αυτή που έκρινε το νικητή και έδωσε την πρόκριση στους “ρεντς” (4-5 στα πέναλτι).

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ