Συρία: Εμφανίστηκαν ξανά στα βορειοανατολικά οι Αμερικανοί

Αμερικανικές δυνάμεις περιπολούσαν σήμερα στη βορειοανατολική Συρία, κοντά στη μεθόριο με την Τουρκία, μια περιοχή από την οποία αποχώρησαν πριν από τρεις εβδομάδες, πριν από την έναρξη της στρατιωτικής επιχείρησης της Άγκυρας, αφήνοντας τον Ερντογάν να… παίξει μπάλα.

Πέντε τεθωρακισμένα οχήματα που έφεραν την αμερικανική σημαία βρίσκονταν το πρωί στο χωριό αλ Καχτανίγια, παρά την εκπεφρασμένη πρόθεση της Ουάσινγκτον να αποσυρθεί από την περιοχή αυτή στην Συρία, τον έλεγχο της οποίας πλέον διεκδικεί το συριακό καθεστώς και η Ρωσία.

Την αμερικανική περίπολο συνόδευαν Κούρδοι μαχητές των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), οι οποίοι αν και ήταν σύμμαχοι των ΗΠΑ στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους, είχε φανεί πως η Ουάσινγκτον τους εγκαταλείπει λίγο πριν την έναρξη της τουρκικής στρατιωτικής επιχείρησης στη βορειοανατολική Συρία στις 9 Οκτωβρίου.

Μπαγκντάντι: Οι ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ ισοπέδωσαν το κρησφύγετο

Πριν από την τουρκική επιχείρηση, οι αμερικανικές δυνάμεις στη Συρία διεξήγαγαν τακτικά στην περιοχή αυτή κοινές περιπολίες με τις SDF. Μετά την επέμβασή της η Άγκυρα κατάφερε να εκδιώξει τις SDF από την περιοχή και να αναλάβει τον έλεγχο μιας περιοχής στη μεθόριο μεταξύ Συρίας και Τουρκίας, δυτικά της αλ Καχτανίγια.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι αμερικανικές δυνάμεις επιθυμούν να διατηρήσουν παρουσία στην περιοχή αυτή.

“Θέλουν να αποφύγουν η Ρωσία και το καθεστώς της Δαμασκού να φτάσουν σε περιοχές της μεθορίου, ανατολικά της Καμισλί”, της μεγαλύτερης κουρδικής πόλης στη βορειοανατολική Συρία, εξήγησε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου.

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ