Αυστραλία: Νέφος καπνού πνίγει το Σίδνεϊ εξαιτίας των πυρκαγιών στη Νέα Νότια Ουαλία

Στο Σίδνεϊ έφτασαν οι καπνοί από τις πυρκαγιές που μαίνονται εκτός ελέγχου στη Νέα Νότια Ουαλία. Το πρωί σήμερα η πόλη της Αυστραλίας έχει καλυφθεί από ένα πυκνό νέφος με την κατάσταση να είναι ανυπόφορη.

Οι υγειονομικές αρχές του Σίδνεϊ συμβούλευσαν τους κατοίκους που πάσχουν από αναπνευστικά προβλήματα να αποφύγουν κάθε υπαίθρια σωματική δραστηριότητα, καθώς ο καπνός προκαλεί βήχα.

«Αν θέλετε αληθινά να αποφύγετε τον καπνό, το καλύτερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε είναι να μείνετε στο σπίτι σας και να κλείσετε τις πόρτες και τα παράθυρά σας», εξήγησε ο υπουργός Υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας Ρίτσαρντ Μπρουμ.

Το Σίδνεϊ είναι η πρωτεύουσα της Νέας Νότιας Ουαλίας, της αυστραλιανής Πολιτείας που έχει τον μεγαλύτερο πληθυσμό και βρίσκεται στο νοτιοανατολικό τμήμα αυτού του νησιού-ηπείρου.

Οι πυροσβέστες βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για να ελέγξουν τις δεκάδες πυρκαγιές οι οποίες έχουν ήδη κάψει περισσότερα από 20.000 στρέμματα. Ο άνεμος έσπρωξε προς το Σίδνεϊ τον καπνό, ο οποίος «θα επιμείνει για ημέρες και δεν θα διαλυθεί παρά στη διάρκεια του σαββατοκύριακου», σύμφωνα με τους πυροσβέστες.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, η ποιότητα του αέρα είναι «κακή» και η συγκέντρωση μικροσωματιδίων είναι μεγαλύτερη από αυτή που παρατηρείται σε πόλεις όπως η Μπανγκόκ, η Τζακάρτα ή το Χονγκ Κονγκ.

 

Πηγή: www.newsit.gr

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ