Δώδεκα μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή στον 53χρονο που είχε κλείσει ερωτικό ραντεβού με 16χρονο


Σε 12 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, ο 53χρονος άνδρας που συνελήφθη πριν από λίγες ημέρες μέσα στο αυτοκίνητό του, στο οποίο επέβαινε ημίγυμνος ένας 16χρονος.

Το δικαστήριο τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για απόπειρα γενετήσιας πράξης με ανήλικο έναντι αμοιβής, ενώ απέρριψε το αίτημά του για αναγνώριση του ελαφρυντικού του προτέρου σύννομου βίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο 53χρονος είχε κλείσει ερωτικό ραντεβού έναντι χρημάτων με τον ανήλικο μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων που αντάλλαξαν. Ενώ βρίσκονταν στο αυτοκίνητο του 53χρονου, που το είχε σταματήσει σε παράδρομο της εθνικής οδού στο ύψος της Μεταμόρφωσης, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που περιπολούσαν στη περιοχή τους εντόπισαν και πέρασαν χειροπέδες στον 53χρονο.

Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου υπέβαλε αίτημα η δίκη να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών και να κληθεί να καταθέσει ο 16χρονος, όμως τα αιτήματά του απορρίφθηκαν.

Στο δικαστήριο αναγνώστηκε η κατάθεση του 16χρονου. «Μου έστελνε ερωτικά μηνύματα, δεν με ρώτησε πόσων ετών είμαι. Μου είπε να πάμε για καφέ. Θα μου έδινε χρήματα. Βρεθήκαμε στην εθνική οδό στο ύψος της Λένορμαν. Στο όχημα μπήκα με τη θέλησή μου, μου ζήτησε να βγάλω την μπλούζα, δεν πρόλαβε να ασελγήσει πάνω μου. Δεν ξέρω τι θα γινόταν αν δεν έρχονταν οι αστυνομικοί» ανέφερε ο ανήλικος στους αστυνομικούς.

Ο 53χρονος υποστήριξε στην απολογία του πως δεν ήξερε την ηλικία του αγοριού και πως έκαναν παρέα μιλώντας για ποδόσφαιρο. «Γνωριστήκαμε στο facebook, μιλούσαμε 3 μήνες. Δεν μου έλεγε την ηλικία του. Συζητούσαμε για ποδόσφαιρο. Εμφανισιακά φαινόταν μεγαλύτερος. Είχαμε συναντηθεί 2-3 φορές και μιλούσαμε για αθλητικά. Εκείνο το βράδυ βρεθήκαμε γύρω στις 11 για μια βόλτα στην Κηφισιά. Πήγαμε προς την εθνική οδό για να κάνω την ανάγκη μου. Δεν γνωρίζω γιατί είχε βγάλει την μπλούζα, πιθανόν να ζεστάθηκε, δεν του το ζήτησα εγώ. Η θέση του συνοδηγού ήταν κατεβασμένη, γιατί φοβήθηκε τους αστυνομικούς, είναι Αλβανός ρομά».

Σε ό,τι αφορά τα μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου που αντάλλαξε με τον 16χρονο, όπου φαίνεται ότι γινόταν «παζάρι» μεταξύ 5 και 8 ευρώ, ο 53χρονος τα απέδωσε σε χιούμορ, ενώ υποστήριξε ότι του έδινε χρήματα, γιατί τα είχε ανάγκη.

«Στο facebook μιλάς με διάφορους και μπορείς να πεις διάφορα. Είναι αποσπάσματα από διαφορετικές μέρες και συνομιλίες. Μπορούν να παρερμηνευτούν. Κάνουμε και χιούμορ. Κατά καιρούς μου είχε ζητήσει χρήματα γιατί είχε ανάγκη».

Ο 53χρονος ξέσπασε σε λυγμούς όταν ζήτησε από το δικαστήριο να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου, λέγοντας «δεν έχω κάνει κάτι, είμαι συντετριμμένος».

Στο δικαστήριο κατέθεσε ως μάρτυρας υπεράσπισης η σύντροφος του 53χρονου. Εξέφρασε τη στήριξή της στον κατηγορούμενο με τον οποίο συνδέεται τα τελευταία 12 χρόνια και κατέθεσε πως δεν έχει πέσει στην αντίληψή της το παραμικρό.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ