Τσίπρας: “Τα κάνατε θάλασσα στο προσφυγικό” – “Χαϊδεύετε τα αυτιά της κομματικής σας βάσης…”


Κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίστηκε το προσφυγικό μετά τις εκλογές άσκησε ο Aλέξης Τσίπρας στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για το άσυλο που ψηφίζεται στη Βουλή.

Ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι “καταργήσατε το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και μετατρέψατε το προσφυγικό σε ζήτημα καταστολής”.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι καθυστέρησε τις μετακινήσεις στο εσωτερικό της χώρας και ότι δημιουργεί δομές χωρίς ανθρώπινες συνθήκες και χωρίς να έχει προετοιμάσει τις τοπικές κοινωνίες.

“Τα στελέχη σας ακολουθούν ακραία ρητορική και συγκρίνουν την έλευση των προσφύγων με εισβολή”, ανέφερε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε:

“Μετατρέψατε το προσφυγικό σε μεταναστευτικό για να ικανοποιήσετε μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων σας, αλλά αυτό είναι λανθασμένη επιλογή για τον επιπλέον λόγο ότι θα σας πούνε οι Ευρωπαίοι εταίροι” γιατί μας ζητάτε μετεγκατάστασεις αν είναι μετανάστες και γιατί μας ζητάτε αναθεώρηση του Δουβλίνου. Βρείτε τα με τις χώρες προέλευσής τους”.Δείτε το σχετικό βίντεο που ανάρτησε ο κ. Τσίπρας στο facebook:

Ομιλία στη Βουλή επί του Σ/Ν «Περί Διεθνούς Προστασίας και άλλες διατάξεις»

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ «Περί Διεθνούς Προστασίας και άλλες διατάξεις», εκτός από ιδεοληπτικό, θα αποδειχθεί και απολύτως αναποτελεσματικό, σε σχέση με τους τους στόχους που θέτει. Ομιλία στη #Βουλή. #Vouli

Gepostet von Alexis Tsipras am Donnerstag, 31. Oktober 2019Τσίπρας σε Μητσοτάκη: “Χαϊδεύετε τα αυτιά της κομματικής σας βάσης…”

“Τα Βρασνά είναι δικό σας δημιούργημα”, προσέθεσε ο κ. Τσίπρας. “Εξακολουθείτε να ακροβατείτε ανάμεσα στη δύσκολη πραγματικότητα και της ανάγκης σας να συνεχίσετε να χαϊδεύετε τα αυτιά της κομματικής σας βάσης. Λέτε ότι θα κάνετε μαζικές επιστροφές στην Τουρκία. Αλήθεια; Πώς θα το κάνετε;

Μας κατηγορείτε ότι κάναμε μόνο 1.800 επιστροφές. Αλήθεια είναι αλλά πέραν αυτών υπήρξαν άλλες 17.500 εθελοντικές επιστροφές και 10.000 επανενώσεις οικογενειών και έγιναν και 22.000 μετεγκαταστάσεις. Άρα συνολικά 50.000 άνθρωποι έφυγαν.

Θα κάνετε εσείς 50.000 επιστροφές στην Τουρκία; Ή δεν έχετε καταλάβει τι γίνεται ή κοροϊδεύετε…” ανέφερε.

Για τις αποτροπές στη θάλασσα είπε ότι αυτά που λέει η κυβέρνηση είναι νομικά αλλά και τεχνικά αδύνατα που “θα επιφέρουν δύσκολες καταστάσεις”.

 

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ