Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Ζήτα συγγνώμη ή διώξε τον Πέτσα

«Ο κ. Μητσοτάκης αφού παρακολουθήσει το βίντεο με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του, όπως του υποσχέθηκα, έχει δυο επιλογές: Ή να ζητήσει δημόσια συγγνώμη. Ή να λάβει την παραίτηση του κ. Πέτσα», ήταν η οργισμένη αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα στις κατηγορίες του Πρωθυπουργού στην Ολομέλεια της Βουλής.

Σκληρούς χαρακτηρισμούς και βαριές κουβέντες αντάλλαξαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το άσυλο.

«Κόκκινο» χτύπησε η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη και του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή. Αφορμή αποτέλεσε η αναφορά του κ. Τσίπρα σε δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Στέλιου Πέτσα για το λιμενικό και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, είπε πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υιοθέτησε το σχήμα «περισσότερες περιπολίες – περισσότερα τραγικά συμβάντα», ενώ σε άλλο σημείο της τοποθέτησης του έκανε λόγο για συμψηφισμό μεταξύ του προσφυγικού με τις σχέσεις της χώρας με την Τουρκία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον αποκάλεσε «ψεύτη» αμφισβητώντας ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προέβη σε αυτές τις δηλώσεις. Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για fake news και είπε «δεν αλλάζει το χούι, μια φορά ψεύτης, πάντα ψεύτης».

Οργισμένη αντίδραση Τσίπρα

Λίγη ώρα μετά τον άγριο καυγά τους στη Βουλή, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε μία οργισμένη ανάρτηση στο Facebook ζητώντας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή να ζητήσει δημόσια συγγνώμη ή να διώξει τον κυβερνητικό του εκπρόσωπο, παραθέτοντας παράλληλα το βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Πέτσα.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρει στο μήνυμά του:

«Ο κ. Μητσοτάκης με αποκάλεσε ψεύτη μέσα στο Κοινοβούλιο και ισχυρίστηκε πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ούτε συμψήφισε το προσφυγικό με τις τουρκικές προκλήσεις σε Αιγαίο και Κυπριακή ΑΟΖ, ούτε είπε ποτέ πως αυξάνοντας τις περιπολίες αυξάνεται και η πιθανότητα ναυαγίων, όπως το τραγικό περιστατικό στην Κω.

Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν, αφού παρακολουθήσει το βίντεο με τις δηλώσεις του εκπροσώπου του, όπως του υποσχέθηκα, έχει δυο επιλογές:

Ή να ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Ή να λάβει την παραίτηση του κ. Πέτσα.

Αν δεν κάνει τίποτα από τα δυο, θα είναι πλέον ολοφάνερο ποιος στ’ αλήθεια είναι ο ψεύτης, με περικεφαλαία μάλιστα…»


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here