Στυλιανίδης σε Τσίπρα: Πες τα στην Ολομέλεια, η Επιτροπή τα έχει συζητήσει

Απάντηση στην επιστολή του Αλέξη Τσίπρα για τη Συνταγματική Αναθεώρηση και το άρθρο 86 (νόμος περί ευθύνης υπουργών) έστειλε ο πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής, Ευριπίδης Στυλιανίδης. Διαμηνύει στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως ό,τι θέλει, μπορεί να το πει στην Ολομέλεια.

Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε επιστολή στον πρόεδρο της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος, θέτοντας το ζήτημα της ερμηνευτικής δήλωσης στο νόμο περί ευθύνης υπουργών, την οποία είχε εισάγει (ως κυβέρνηση) ο ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας τον κίνδυνο της παραγραφής της υπόθεσης Novartis.

Click4more:Οργή στη Βουλή για την επιστολή Τσίπρα για την Αναθεώρηση του Συντάγματος

Απαντώντας στον πρώην πρωθυπουργό, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, αναφέρει πως «δεν θα μπορούσε να γίνει συζήτηση στη σημερινή συνεδρίαση της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος για τα θέματα που θίγετε διότι ήδη είχαν συζητηθεί εξαντλητικά, ενώ το θέμα της σημερινής ημερήσιας διάταξης ήταν η ψηφοφορία επί των προτάσεων των Κοινοβουλευτικών Ομάδων για τη διατύπωση του περιεχομένου των αναθεωρητέων διατάξεων του Συντάγματος».

«Η επί της ουσίας συζήτηση για τα θέματα που θίγετε διεξήχθη προηγουμένως διεξοδικά στη σχετική συνεδρίαση της Επιτροπής στις 17.10.2019 όπου όλες οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες υποστήριξαν τις θέσεις τους», επισημαίνει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Στυλιανίδης και προσθέτει: «Παρά ταύτα, το Προεδρείο της Επιτροπής αποφάσισε τη διανομή της επιστολής σας σε όλα τα μέλη του και έδωσε κατ’ εξαίρεση τη δυνατότητα στους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων να τοποθετηθούν πολιτικά. Σε κάθε περίπτωση, η Ολομέλεια που ακολουθεί δίνει τη δυνατότητα για τοποθετήσεις επί της ουσίας».

«Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου καταθέτουμε την Έκθεση της Επιτροπής Αναθεώρησης του Συντάγματος που προέκυψε μετά από ένα γόνιμο, δημοκρατικό και υψηλού επιπέδου διάλογο, ο οποίος ευχόμαστε να διεξαχθεί και στην Ολομέλεια», καταλήγει ο κ. Στυλιανίδης.

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here