Βίντεο-ντοκουμέντο από το «παιχνίδι πνιγμού» – Δεύτερο κρούσμα στο Λουτράκι


Αναστάτωση σε καθηγητές και γονείς έχει προκαλέσει το «παιχνίδι πνιγμού» που φαίνεται πως κάνει… θραύση ανάμεσα στους μαθητές, ειδικά μετά με το σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε με έναν 12χρονο μαθητή στο Λουτράκι. Βίντεο-ντοκουμέντο παρουσιάζει και δεύτερο κρούσμα στο ίδιο σχολείο, με πρωταγωνίστρια αυτή τη φορά μία μαθήτρια.

Το εν λόγω βίντεο δημοσιοποίησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μαθήτρια που πηγαίνει στο Γυμνάσιο στο Λουτράκι. Οι εικόνες είναι σοκαριστικές. Στο βίντεο φαίνεται ένα να κρατάει την αναπνοή του και λίγο αργότερα να χάνει τις αισθήσεις του. Δίπλα στο κορίτσι φαίνονται επίσης δύο αγόρια που την συγκρατούν να μην πέσει στο έδαφος για να τραυματιστεί.

Σημειώνεται ότι κάτω από την ανάρτηση της μαθήτριας υπάρχουν σχόλια από άλλα παιδιά που αναφέρουν ότι έχουν παίξει το συγκεκριμένο «παιχνίδι», γεγονός που προκαλεί μεγάλη ανησυχία. Και όλα αυτά λίγες μόνο ώρες μετά την είδηση ότι κινδύνευσε η ζωή ενός 12χρονου που νοσηλεύτηκε στο Παίδων από αυτό επικίνδυνο «παιχνίδι».

Δείτε το βίντεο:

Καθηγητής που μίλησε στο OPEN υποστήριξε ότι πριν από λίγες ημέρες ένας ακόμη μαθητής της Β’ Γυμνασίου έκανε κι αυτός το «παιχνίδι του πνιγμού». Το παιδί κράτησε την αναπνοή του και έχασε για κάποια δευτερόλεπτα τις αισθήσεις του, με αποτέλεσμα να πέσει από τις σκάλες και να σπάσει αρκετά από τα δόντια του και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Πρόκειται για μια επικίνδυνη μόδα που έχει εξαπλωθεί και σε μικρότερης ηλικίας παιδιά.

Μαθητής της Ε’ Δημοτικού αποκάλυψε ότι ο ίδιος έχει παίξει το παιχνίδι έξι φορές. «Είναι πλέον της μόδας τα παιδιά να παίζουν το παιχνίδι του πνιγμού στο Λουτράκι», είπε στο OPEN.

Τι λέει ο θείος του 12χρονου

«Έχει γίνει της μόδας ένα καινούριο παιχνίδι που παίζουν τα παιδιά. Κρατούν την ανάσα τους για δέκα φορές και κάνουν ένα βαθύ κάθισμα. Ο άλλος σφίγγει στο λαιμό το παιδί ή στο στήθος και το παιδί πέφτει λιπόθυμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο θείος του 12χρονου μαθητή από το Λουτράκι που νοσηλεύτηκε στο Παίδων.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ