Καιρός: Ισχυρές καταιγίδες και 9.000 κεραυνοί – Πού σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής


Ο απολογισμός της κακοκαιρίας του διημέρου Πέμπτη – Παρασκευή (08/11)

Σημαντικές βροχοπτώσεις σε πολλές περιοχές και κατά τόπους έντονες καταιγίδες έδωσαν τα μέτωπα κακοκαιρίας που επηρέασαν τη χώρα μας το διήμερο Πέμπτη 7/11 και Παρασκευή 8/11.

Παράλληλα το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών «ΖΕΥΣ» κατέγραψε περισσότερους από 17.000 κεραυνούς, σχεδόν 9.000 εκ των οποίων εντός της Ελληνικής επικράτειας.

Στο χάρτη που ακολουθεί αποτυπώνονται τα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης όπως αυτά καταγράφηκαν από 330 μετεωρολογικούς σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr ενώ επισημείνονται τα ύψη βροχόπτωσης σε επιλεγμένες περιοχές.

kairos5.jpg
Πού σημειώθηκαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχήςmeteo.gr

Ο καιρός το Σάββατο

Αυξημένες νεφώσεις στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα και στο Ανατολικό Αιγαίο με τοπικές βροχές κυρίως στα βορειοδυτικά και στη Θράκη, καθώς και σημαντική επιδείνωση του καιρού από τις βραδινές ώρες σε πολλές περιοχές της δυτικής χώρας με ισχυρές καταιγίδες που τοπικά θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ριπαίους ανέμους, περιμένουμε το Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019.

Τις νυχτερινές ώρες προς Κυριακή το μέτωπο των καταιγίδων αναμένεται να κινηθεί ανατολικότερα, με παράλληλη εξασθένηση των φαινομένων, σύμφωνα με το meteo.gr.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 2 έως 18 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 6 έως 20, στην Ήπειρο από 8 έως 21 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 6 έως 22, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 13 έως 21 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 24 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 16 έως 22, και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 24 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι 5 μποφόρ και βαθμιαία στα νησιωτικά τμήματα και στα βόρεια πελάγη ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ