Αργύρης Πανταζάρας: Η ελληνική τηλεόραση και η αναβάθισή της είναι κάτι «που δε συμφέρει όλους»


Ένας εκ των πρωταγωνιστών από το «Κόκκινο ποτάμι» ο Αργύρης Πανταζάρας, μίλησε για την απήχηση που έχει η σειρά εποχής του Open στις νεαρές ηλικίες και εξήγησε πως συνέβη αυτό.

Σχολίασε ακόμη για το ότι το κοινό επέστρεψε στην ελληνική μυθοπλασία, και ποιοι είναι οι λόγοι που συνέβη αυτό.

Τα δύο προγράμματα με τη μεγαλύτερη επιτυχία φέτος είναι σειρές εποχής. Η δική σας αρκετά πιο μακριά χρονικά, η δεύτερη, οι «Άγριες μέλισσες», μισό αιώνα πριν. Πώς εξηγείς την απήχηση των δύο σειρών στα λεγόμενα δυναμικά κοινά, στις νεαρές ηλικίες;

«Ο κόσμος έκλεισε το Netflix για να ανοίξει ξανά την τηλεόραση. Αυτό είναι μεγάλο γεγονός. Αλλά ποια τηλεόραση; Αυτή που σέβεται τον θεατή. Ολες τις σειρές τις στηρίζει ο κόσμος. Υπάρχει όμως και αυτό το κοινό που γυρίζει το παιχνίδι και τρελαίνει τα νούμερα. Αυτό είναι το πιο «δύσκολο κοινό» όπως το ονομάζουν, αυτό στηρίζει αυτές τις σειρές! Το κοινό που αντί για ποτό, για σινεμά, για μπάλα, θα καθίσει σπίτι και θα γυρίσει το κανάλι εκεί που θέλει αυτό. Είναι ο κόσμος που είχε πετάξει την τηλεόραση και αγόρασε ξανά».

Από τα γυρίσματα της σειράς

Πώς έγινε αυτό;

«… Και εγώ αναρωτιέμαι. Την εποχή που η τηλεόραση έχει ζήσει τον θάνατο της και από το Youtube και από το Netflix… Δεν ξέρω, αλήθεια… Ίσως γιατί η πολιτεία ενθάρρυνε τη μυθοπλασία με επιδότηση. Ίσως επειδή ανέβηκε ο πήχης από τους σκηνοθέτες, το σενάριο, τους ηθοποιούς, την παραγωγή. Οι παραγωγοί τόσα χρόνια ξοδεύουν τα λεφτά τους σε πλατό και σε δικαιώματα για τηλεπαιχνίδια… Με ένα σόου που βλέπεις, με τις αμοιβές των κριτών, των παρουσιαστών, με 10 κάμερες, με γερανούς, φώτα και στρας!

Αν τα βάλεις κάτω φτιάχνεις τρία σίριαλ εποχής! Δεν έχει σημασία τελικά πόσο κοστίζει κάτι, αλλά πού και πώς επενδύεις! Το κοινό μίλησε και θέλει καλό σενάριο, καλή σκηνοθεσία, καλή εικόνα, διεύθυνση φωτογραφίας, καλά κοστούμια, καλή σκηνογραφία, καλές ερμηνείες… Δεν είναι δύσκολο να ανεβάζεις τον πήχη στην αισθητική και στον πολιτισμό, απλώς δεν μας συμφέρει όλους. Και δεν μιλάω για τη σειρά που παίζω, αλλά για τις σειρές που θα ήθελα να βλέπω και εγώ τόσα χρόνια», είπε στο TV έθνος.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ