Κέρδισε η ομάδα της ψυχής και έχασε το κίτρινο συνονθύλευμα, στο Αθηναϊκό ντέρμπι (ΠΑΟ ΑΕΚ 3-2)


Ποιος θα το φανταζόταν, όταν ο Παναθηναϊκός δεχόταν δύο τέρματα στο ημίχρονο και έδειχνε ανήμπορος να αντιδράσει κόντρα σε μία καταιγιστική ΑΕΚ, ότι θα γυρνούσε τούμπα το ματς, βγαίνοντας νικητής με μία επική ανατροπή.

Ναι ο Παναθηναϊκός απέδειξε για άλλη μια φορά ότι έχει πολύ βαριά φανέλα και σε όποια κατάσταση αν είναι, στα ντέρμπι βγάζει ένα ψυχωμένο χαρακτήρα. Ποιοτικά υστερεί πάρα πολύ σε σχέση με τα υπόλοιπα μεγάλα κλαμπ, ωστόσο κανένας δεν θα αμφισβητήσει το γεγονός, ότι διαθέτει έναν κανονικό προπονητή.

Ο Γιώργος Δώνης κατόρθωσε σε ένα ημίχρονο με δύο αλλαγές, να ανατρέψει το παιχνίδι βγάζοντας τους δύο χειρότερους παίκτες του στο πρώτο ημίχρονο (Ινσούα – Μπουζούκη) και να περνάει δεύτερο επιθετικό τον Περέα, με τον Χατζηθεοδωρίδη να παίζει στο αριστερό άκρο, αλλάζοντας το δυσκίνητο 4-2-3-1 στο πιο ευέλικτο 4-4-2.

Ο κόουτς των πρασίνων κατάφερε με «ένα σμπάρο να πετύχει δύο τριγόνια», αφενός γιατί  ανέκτησε ψυχολογία ο οργανισμός του Παναθηναϊκού και αφετέρου διότι κέρδισε χρόνο δίχως μουρμούρες, για να βελτιώσει το ρόστερ του. Τα μυαλά των πράσινων φιλάθλων δεν θα πρέπει να αεροβατούν, αφού ο ΠΑΟ μπορεί να είναι μεγάλο κλαμπ, ωστόσο με πολύ δυσκολία θα φτάσει στα πλέι οφ του τίτλου και απαιτείται υπομονή.

Στην αντίπερα όχθη η Ένωση, θα οδηγηθεί για άλλη μια φορά στην εσωστρέφεια αναζητώντας λάθη και ευθύνες. Ο Νίκος Κωστένογλου φέρει ευθύνες για την διαχείριση του ματς, αλλά έχει το ελαφρυντικό ότι είναι ένας μεταβατικός προπονητής. Τα λάθη που έκανε ήταν τραγικά, ειδικά οι αλλαγές και η προσέγγιση του αγώνα μετά το 0-2. Οι τραυματισμοί και οι αντοχές των ποδοσφαιριστών είναι κλασσικές δικαιολογίες,ενώ τα κρούσματα απειθαρχίας γιγαντώθηκαν.

Ολοένα φορτώνεται δουλειά στον τεχνικό διευθυντή της ΑΕΚ, που αντικειμενικά για να φτιάξει δυνατή ομάδα η ΑΕΚ πρέπει να προχωρήσει σε ρηξικέλευθες τομές, σε βάθος διετίας. Οι κακοτεχνίες του ρόστερ που δημιουργήθηκαν στην μετά Χιμένεθ εποχή (δηλαδή μετά το πρωτάθλημα του 2017-18), είναι δυσβάσταχτες.

Εδώ θα ήθελα να επισημάνω πόσο λάθος έκανε αυτή η μερίδα οπαδών και διοίκησης, που είχε την ιδεοληψία ότι η ΑΕΚ με το Μανόλο δεν έπαιζε ελκυστικό ποδόσφαιρο και ότι με άλλον προπονητή και μέτριους παίκτες θα κεντάνε στο χορτάρι, όπως την δεκαετία του 90′. Το ποδόσφαιρο έχει αλλάξει από τότε και όσο πιο γρήγορα το συνειδητοποιήσουν στον κιτρινόμαυρο οργανισμό, τόσο πιο γρήγορα θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να διεκδικηθεί με αξιώσεις ένα πρωτάθλημα.

  • Συγχαρητήρια στον Δημήτρη Κολοβέτσιο, γιατί έδειξε σεβασμό στην ΑΕΚ και δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε.
  • Κόκκινη κάρτα στον κάπτεν Μάνταλο, διότι μίλησε απαξιωτικά για τον ΠΑΟ ”αναστήσαμε τους πεθαμένους..”
  • Τα γιουγκοσλαβάκια της Ένωσης, έχουν εκτροχιαστεί από θέμα συμπεριφοράς και πειθαρχίας
  • Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης μπορεί να αποτελέσει μεγάλο κεφάλαιο για την Εθνική Ελλάδας

Επιμέλεια: Tommy T.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ