Στο νοσοκομείο ο Τζίμι Κάρτερ – Χειρουργήθηκε στο κεφάλι

Στο νοσοκομείο εισήχθη ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζίμι Κάρτερ, όπως ανακοίνωσε το ίδρυμα που φέρει το όνομά του, Carter Center.

Ο 95χρονος Κάρτερ «εισήχθη στο Emory University Hospital χθες το απόγευμα για επέμβαση που έχει στόχο την ανακούφιση της πίεσης στον εγκέφαλό του που οφείλεται σε αιμορραγία που υπέστη έπειτα από πρόσφατες πτώσεις του», πρόσθεσε η ίδια πηγή, τονίζοντας ότι η επέμβαση θα γίνει σήμερα το πρωί.

«Ο πρόεδρος Κάρτερ ξεκουράζεται και η σύζυγός του, η 92χρονη Ρόζαλιν, βρίσκεται στο πλάι του», πρόσθεσε το Carter Center.

Ο Κάρτερ υπέστη κάταγμα στη λεκάνη στα τέλη του Οκτωβρίου

Ο πρώην πρόεδρος είχε νοσηλευτεί στα τέλη Οκτωβρίου για κάταγμα στην λεκάνη που είχε προκληθεί από πτώση μέσα στο σπίτι του. Σύμφωνα με το ίδρυμά του, το κάταγμα ήταν «ελαφρύ».

Ο Δημοκρατικός πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ (1977-1981), ο γηραιότερος πρώην πρόεδρος στην ιστορία της χώρας, είχε τραυματιστεί επίσης στο κεφάλι στις 6 Οκτωβρίου και πάλι πέφτοντας μέσα στο σπίτι του, αλλά την επόμενη ημέρα παρέστη σε εκδήλωση της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Habitat for Humanity που αφορούσε σε σχέδιο για την κατασκευή σπιτιών, κατά την οποία ήταν όρθιος και δραστήριος, μολονότι το πρόσωπό του ήταν πρησμένο και είχε ένα τσιρότο που κάλυπτε 14 ράμματα.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here