Euroleague: Σημείο αναφοράς ο Πρίντεζης. Φτάνει την… κορυφή ο Σπανούλης


Ο Γιώργος Πρίντεζης ετοιμάζεται να κερδίσει ένα ακόμα μεγάλο “παράσημο” στην Euroleague. Πλησιάζει τον… κορυφαίο, Κάρλος Ναβάρο, ο Βασίλης Σπανούλης!

Δύο πόντους μακριά από τους 3.000 στην Euroleague βρίσκεται ο Γιώργος Πρίντεζης, ρεκόρ που εκτός… συγκλονιστικού απροόπτου, θα πετύχει την Παρασκευή (15/11), στο Ολυμπιακός – Ζαλγκίρις Κάουνας (21:30), για την 8η αγωνιστική της Euroleague.

Το συγκεκριμένο “φράγμα” έχουν ξεπεράσει μόνο δύο παίκτες μέχρι σήμερα. Μιλάμε για τον πρώτο σκόρερ της διοργάνωσης Χουάν Κάρλος Ναβάρο (4.152) και τον συμπαίκτη του Πρίντεζη και αρχηγό του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη (4.054).

Ο διεθνής πάουερ φόργουορντ του Ολυμπιακού μοιράζεται την 3η θέση του πίνακα των σκόρερ με τον Φελίπε Ρέγες (2.998 πόντοι). Ο Πρίντεζης όμως έχει φτάσει σε αυτό το “σκαλοπάτι” έχοντας παίξει σε 291 αγώνες, ενώ ο Ισπανός διεθνής (είναι τραυματίας αυτή την περίοδο) σε 346.

Ο Γιώργος Πρίντεζης θέλει μόλις έναν πόντο κόντρα στη Ζαλγκίρις για να μείνει μόνος στην 3η θέση και δύο για να γίνει ο τρίτος παίκτης στην ιστορία της Euroleague που αγγίξει το νούμερο 3.000 στην παραγωγικότητα.

Αυτός που… απειλεί αυτή τη στιγμή τον Γιώργο Πρίντεζη είναι ο Παούλιους Γιανκούνας. Ο Λιθουανός έχει 4 πόντους λιγότερους από Πρίντεζη και Ρέγες (2.994).

Ο Ολυμπιακός όμως… ετοιμάζεται να πανηγυρίσει και για έναν ακόμα παίκτη του! Μέσα στη σεζόν, οι “ερυθρόλευκοι” είναι πολύ πιθανό να δουν τον αρχηγό της ομάδας, Βασίλη Σπανούλη να γίνεται ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών της Εuroleague!

Ο Βασίλης Σπανούλης χρειάζεται 99 πόντους ακόμα, προκειμένου να προσπεράσει τον… παλαίμαχο θρύλο του ευρωπαϊκού μπάσκετ, Χουάν Κάρλος Ναβάρο, που τελείωσε την καριέρα του έχοντας πετύχει 4.152 πόντους.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ