Τουρκία: Νέο ένταλμα σύλληψης για Αχμέτ Αλτάν


Δικαστήριο στην Τουρκία αποφάσισε σήμερα πως ο διάσημος δημοσιογράφος Αχμέτ Αλτάν θα πρέπει να συλληφθεί εκ νέου.

Αυτή η απόφαση έρχεται μια εβδομάδα αφότου ο Αχμέτ Αλτάν αφέθηκε ελεύθερος από τη φυλακή όπου κρατείτο για τη φερόμενη συμμετοχή του στο αποτυχημένο πραξικόπημα του 2016, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι δημοσιογράφοι και συγγραφείς Αχμέτ Αλτάν και Ναζλί Ιλιτζάκ αποφυλακίστηκαν την 4η Νοεμβρίου έπειτα από τρία χρόνια στη φυλακή καθώς είχαν καταδικαστεί μαζί την ίδια μέρα, αντίστοιχα σε κάθειρξη 10,5 ετών και σχεδόν 9 ετών για «βοήθεια σε τρομοκρατική οργάνωση».

Η Δικαιοσύνη όμως είχε διατάξει την αποφυλάκισή τους υπό όρους λόγω του χρόνου που είχαν ήδη περάσει στο φυλακή όμως τους απαγορεύτηκε να εγκαταλείψουν τη χώρα.

Σήμερα εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης σε βάρος του Αλτάν, έπειτα από την έφεση που άσκησε ο γενικός εισαγγελέας εναντίον της απόφασης αποφυλάκισης του δημοσιογράφου, σύμφωνα με το Anadolu.

Ο Αλτάν θεωρείται ύποπτος για διασυνδέσεις με την οργάνωση του μουσουλμάνου ιερωμένου Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ότι ενορχήστρωσε την απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ