Καιρός – Αρναούτογλου: «Εμμονική κακοκαιρία. Πού χρειάζεται προσοχή»


Ο καιρός δείχνει εδώ και ώρες τα «δόντια» του με την δυτική Ελλάδα να βιώνει μέχρι στιγμής την… οργή του κατά μεγαλύτερο ποσοστό και την Κέρκυρα να δοκιμάζεται με κατολισθήσεις και πλημμύρες! Ο Σάκης Αρναούτογλου μιλά στο newsit.gr για το τι περιμένουμε τις αμέσως επόμενες ώρες. Πού περιμένουμε καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις ανέμους. Πότε θα επηρεαστεί η Αττική και πώς θα εξελιχθεί ο καιρός μέχρι την Κυριακή.

Άλλαξε απότομα και ταλαιπωρεί την χώρα! Ο καιρός, περί ου ο λόγος, έχει παρουσιάσει από το πρωί της Τρίτης, 12.11.2019, ραγδαία επιδείνωση όπως είχε προειδοποιήσει η ΕΜΥ με νέο έκτακτο δελτίο της.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα μέχρι στιγμής, εντοπίζονται στην δυτική Ελλάδα, με την Κέρκυρα να αντιμετωπίζει από νωρίς σοβαρά προβλήματα. Δρόμοι πλημμύρισαν και ολόκληρα αυτοκίνητα πήγαιναν… βόλτες από το νερό, ενώ νωρίτερα και ο μετεωρολόγος, Θοδωρής Κολυδάς, προειδοποίησε για έντονα φαινόμενα σε Ηλεία και Μεσσηνία.

Πολλά τα προβλήματα και στο νησί των Οθωνών λόγω των δυνατών ανέμων…Δείτε ένα ενδεικτικό βίντεο

Al sicuro dentro al cafenio… se la ridono. Però è spaventoso!!!!

Gepostet von Othonimmobiliare am Dienstag, 12. November 2019

Απίστευτες εικόνες πραγματικά…Καιρός – “Σφυροκοπά” την Κέρκυρα η Βικτώρια!

Σε ποταμούς έχει μετατρέψει το οδικό δίκτυο σε πολλές περιοχές της Κέρκυρας, η έντονη κακοκαιρία, που ονομάσθηκε «Βικτώρια» και πλήττει το νησί από τις πρώτες μεσημβρινές ώρες.

Click4more: “Άνοιξαν” οι ουρανοί και στην Αττική! Ήρθε… αγριεμένη η “Βικτώρια”!

Σε πολλά σημεία του νησιού έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις, ενώ υποχώρησε τοιχίο στην παλιά εβραϊκή συνοικία.

Οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στο νησί και φτάνουν μέχρι και τα εννέα μποφόρ, έχουν κρατήσει δεμένα τα πλοία στα λιμάνια της Κέρκυρας, της Λευκίμμης και της Ηγουμενίτσας, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κέρκυρας, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, «έχει δεχθεί δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμό δρόμων από δέντρα και κλαδιά, αλλά και άντληση νερών από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα».

Η κακοκαιρία προκάλεσε πολλές διακοπές ρεύματος και υδροδότησης, ενώ στην παραλιακή της Γαρίτσας έχει διακοπεί η κυκλοφορία, καθώς τα κύματα της θάλασσας κατάφεραν να «πνίξουν» τον παραλιακό δρόμο.Καιρός – Προειδοποιεί ο Αρναούτογλου!

Το newsit.gr συνομίλησε με τον γνωστό μετεωρολόγο, Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος δίνει το… καιρικό στίγμα για τις επόμενες ώρες, σημειώνοντας πού χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Χαρακτηριστικά αναφέρει: “Ο καιρός έχει ήδη αλλάξει στην δυτική Ελλάδα και μαζί με τους σφοδρούς νοτιάδες που ξεπέρασαν κατά τόπους τα 9 μποφόρ δημιουργώντας προβλήματα εκεί, ακολούθησαν ισχυρές καταιγίδες από την Κέρκυρα μέχρι την Πελοπόννησο.

Θέλει μεγάλη προσοχή στην δυτική Ελλάδα, γιατί οι βροχές και οι καταιγίδες θα εκδηλωθούν κατά την διάρκεια των βραδινών ωρών και θα έχουν κατά τόπους έντονο χαρακτήρα, οπότε είναι λογικό καθώς το έδαφος είναι κορεσμένο από το πολύ νερό των τελευταίων βροχοπτώσεων να υπάρχει κίνδυνος απότομης αύξησης αντιστάθμισης χειμάρρων και ποταμών με πιθανότητα τοπικών πλημμυρών και κατολισθήσεων. Είναι φαινόμενα τα οποία τα έχουμε όταν υπάρχει μια εμμονική συμπεριφορά στον καιρό όπως αυτή των τελευταίων ημερών κυρίως στην δυτική Ελλάδα”.Αρναούτογλου: “Πώς θα είναι ο καιρός την Τετάρτη”

Ο ίδιος συνεχίζει: “Την Τετάρτη (σ.σ. 13.11.2019) στην δυτική χώρα τα πράγματα θα ηρεμήσουν κάπως χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα σταματήσουν εντελώς οι βροχοπτώσεις, στην βορειοδυτική χώρα και κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Θεσσαλία και στην δυτική Στερεά θα εμφανίσει πιο τοπικού χαρακτήρα μπόρες και σποραδικές καταιγίδες.

Click4more: Έτσι “καταπίνει” την χώρα η… Βικτώρια! Καρέ – καρέ η πορεία της σφοδρής κακοκαιρίας σε εντυπωσιακό βίντεο

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται σταδιακά να επιδεινωθεί ο καιρός από το ξημέρωμα και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες σχεδόν σε όλα τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, δηλαδή ολόκληρη την Πελοπόννησο, ολόκληρη τη Στερεά και την Αττική. Πιο τοπικά θα είναι τα φαινόμενα στην Θεσσαλία και στην Μακεδονία θα παρουσιαστούν βροχές, μπόρες και καταιγίδες. Και η Αττική είναι μέσα στο καιρικό παιχνίδι η οποία θα επηρεαστεί αρκετά και πρέπει να δώσουμε προσοχή γιατί τα φαινόμενα θα έχουν τοπικό και έντονο χαρακτήρα και πρόσκαιρους ανέμους και όλη αυτή η κατάσταση θα κρατήσει μέχρι αργά το μεσημέρι. Από το απόγευμα και μετά θα αρχίσει να παρουσιάζει βελτίωση ο καιρός, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα έχει βελτιωθεί ο καιρός στην Αττική.

Η θερμοκρασία δεν αλλάζει, μπορεί να ψυχράνει λίγο εξαιτίας των φαινομένων και των δυνατών ανέμων οι οποίοι στην ανατολική Ελλάδα δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 5-6 μποφόρ. Αυτές οι βροχές θα επηρεάσουν το βράδυ κι άλλες περιοχές του ανατολικού Αιγαίου μέχρι και την Κρήτη καθ όλη την διάρκεια της Τετάρτης”.Ο καιρός από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή

Καταλήγοντας, ο Σάκης Αρναούτογλου τονίζει: “Από την Πέμπτη ο καιρός αρχίζει να βελτιώνεται σταδιακά, τα φαινόμενα θα υποχωρούν, μέχρι την Πέμπτη το πρωί θα έχουν σταματήσει στις περισσότερες περιοχές, η βορειοδυτική Ελλάδα δεν αποκλείεται να βγάλει και την Πέμπτη κάποιες μπόρες, εκεί τα πράγματα θα παραμείνουν λίγο άστατα.

Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή αναμένουμε καλύτερες συνθήκες σχεδόν παντού, θα έλεγα σχεδόν ανοιξιάτικος ο καιρός με την θερμοκρασία να φτάνει τους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι παραμένουν εξασθενισμένοι και υπάρχει το ενδεχόμενο από εβδομάδα οι βροχές να επισκεφθούν κάποιες περιοχές στην δυτική βορειοδυτική χώρα”.

Εν τω μεταξύ, στο παρακάτω βίντεο του Meteo.gr μπορείτε να παρακολουθήσετε την πορεία της κακοκαιρίας “Βικτώρια” έως το απόγευμα της Τρίτης (12.11.2019), όπως αυτή καταγράφηκε από τον Ευρωπαϊκό μετεωρολογικό δορυφόρο Meteosat – 11.

Στο ίδιο βίντεο μπορείτε να δείτε και τους κεραυνούς που κατέγραψε το σύστημα καταγραφής κεραυνών “ΖΕΥΣ” του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Οι εικόνες είναι πραγματικά εντυπωσιακές, με το κύμα κακοκαιρίας να “σκεπάζει” την χώρα.Καιρός – Δείτε την πορεία της “Βικτώρια”Αναλυτικά ο καιρός την Τετάρτη, 13.11.2019 σε ολόκληρη τη χώρα

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων μετά το μεσημέρι.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ, που το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων μετά το μεσημέρι.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στο Θερμαϊκό τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου.Ο καιρός αύριο στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στη Μακεδονία και από το βράδυ στη Θράκη. Εξασθένηση των φαινομένων αρχικά στη δυτική και μετά το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία.

Άνεμοι: Ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα θαλάσσια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από αργά το απόγευμα.

Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στο Ιόνιο τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και πιθανώς πρόσκαιρα στη Θεσσαλία και τις Σποράδες. Εξασθένηση των φαινομένων μετά το μεσημέρι.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ με εξασθένηση από το βράδυ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές αρχικά στη δυτική Κρήτη και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Εξασθένηση των φαινομένων από το βράδυ και από τα δυτικά.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ που από το απόγευμα από τα δυτικά θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Αργά το βράδυ τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Άνεμοι: Νοτιοανατολικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 19 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ρεπορτάζ: Στέργιος Σαμαρτζής
Με πληροφορίες από: meteo.gr.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ