Η Ουάσινγκτον ανεβάζει τους τόνους λίγο πριν τη συνάντηση Τραμπ – Ερντογάν


Η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει καμία πρόθεση να τερματίσει τη συμμαχία της με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (ΣΔΔ), κουρδοαραβική παράταξη, η κύρια συνιστώσα της οποίας είναι οι Μονάδες Προστασίας του Λαού (ΜΠΛ), τόνισε ανώτερο στέλεχος της αμερικανικής κυβέρνησης χθες Τρίτη, και εν αναμονή τη συνάντησης Τραμπ – Ερντογάν.

Με αυτή τη δήλωση, οι ΗΠΑ απορρίπτουν ουσιαστικά την απαίτηση της Τουρκίας η Ουάσινγκτον να πάψει να υποστηρίζει τους Κούρδους Σύρους μαχητές που η Άγκυρα αποκαλεί τρομοκράτες, ανεβάζοντας τους τόνους εν όψει του τετ α τετ που θα έχει ο Ντόναλντ Τραμπ με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να τερματίσουμε τη συνεργασία αυτή», είπε ο αξιωματούχος σε δημοσιογράφους, μερικές ώρες πριν από τη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, και του Τούρκου ομολόγου του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σήμερα Τετάρτη στην Ουάσινγκτον.

Στο τραπέζι των συζητήσεων θα μπουν η Συρία, οι πιθανές κυρώσεις για τους S-400, καθώς και το θέματα που αφορούν την τρομοκρατία, μεταξύ άλλων.
Στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών έχουν κατακρίνει την επίσκεψη του Τούρκου ηγέτη, καθώς θεωρούν πως ο Τραμπ θα έπρεπε να έχει διαφορετική στάση, μετά την εισβολή στη Συρία. Μάλιστα, ο Τζον Μπόλτον υπαινίχθηκε πως έχει συμφέροντα ο Αμερικανός πρόεδρος με την Τουρκία και γι’ αυτό συνεχίζει να κρατάει καλές τις σχέσεις του με τον Ερντογάν, σε αντίθεση με τα όσα έχει ζητήσει η Γερουσία, για κυρώσεις σε βάρος του, αλλά και της χώρας.

Πηγή: www.newsit.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ