Μαρούσι: Στο σχέδιο επιτέλους η περιοχή του Σωρού

Λύση σε εκκρεμότητα ετών, που αφορούσε χιλιάδες ιδιοκτήτες στην περιοχή «Κάτω Σωρός – Τύμβος – Μαρμαράδικα» του δήμου Αμαρουσίου, έδωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης με την υπογραφή της πράξης εφαρμογής του σχεδίου πόλης.

Η πράξη υπεγράφη από τον εντεταλμένο περιφερειακό σύμβουλο χωρικού σχεδιασμού και έργων αντιπλημμυρικής προστασίας Θανάση Κατσιγιάννη. Για την εξέλιξη αυτή ο κ. Πατούλης δήλωσε πως ολοκληρώνεται η προσπάθεια που ξεκίνησε ως δήμαρχος Αμαρουσίου, να δώσει ριζική λύση σε μία πολεοδομική εκκρεμότητα χρόνων.

«Πλέον ανοίγει ο δρόμος για έργα υποδομής και δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους να αξιοποιήσουν τις περιουσίες τους. Προτεραιότητα μας είναι η αναβάθμιση της ζωής των πολιτών» σημείωσε ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι όσοι γνωρίζουν την περιοχή αυτή σε κάθε μεγάλη βροχή απειλείται με πλημμύρες, ενώ την περιοχή έχουν στιγματίσει δυο περιστατικά. Το ένα ήταν η απώλεια της ζωής μιας νεαρής κοπέλας το 2013 αλλά και η μεγάλη πλημμύρα σε οικόπεδο που έπνιξε δεκάδες σταθμευμένα αυτοκίνητα τον Ιούλιο του 2018!

 

Πηγή: www.newsit.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here