Ηράκλειο: Νέα σύλληψη μαθητή για οπλοκατοχή – Στον εισαγγελέα μαζί με τον 16χρονο που έβγαλε ψεύτικο όπλο στο σχολείο.


Προβληματίζουν οι αλλεπάλληλες συλλήψεις μαθητών για οπλοκατοχή. Μετά τον 16χρονο, οι αστυνομικοί έπιασαν και έναν 17χρονο…

Το κατώφλι του εισαγγελέα αναμένεται να περάσει ο 16χρονος μαθητής που εμφανίστηκε σε σχολείο της Μεσαράς έχοντας στο σακίδιό του ένα ψεύτικο όπλο.

Ο μαθητής συνελήφθη από τις Αρχές και κρατούνταν στο Αστυνομικό Μέγαρο. Εντός της ημέρας θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για την άσκηση ποινικών διώξεων.

Όλα έγινα χθες (13-11-2019). Σύμφωνα με πληροφορίες κάποιος γονιός ο οποίος ήταν παρών στο σχολείο, είδε τον νεαρό να κρατάει κάτι που έμοιαζε με όπλο.

Μπήκε έξαλλος στο γραφείο της διεύθυνσης, ενημέρωσε σχετικά και αμέσως επιλήφθηκε το σχολείο. Σύμφωνα με τον κ. Καρτσωνάκη κλήθηκε η Αστυνομία αλλά και ο ίδιος ο μαθητής.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, σε έλεγχο που έγινε στην τσάντα του, δεν βρέθηκε κανένα όπλο. Ο μαθητής, είπε ο Μανώλης Καρτσωνάκης, υποστήριξε ότι είχε κάποιο αεροβόλο. Τελικά λίγες ώρες αργότερα, το ψεύτικο όπλο βρέθηκε έξω από το σχολείο. Προφανώς ο μαθητής το πέταξε, για να μην το βρουν πάνω του.Νέα σύλληψη ανηλίκου για οπλοκατοχή

Μία ακόμα σύλληψη ανηλίκου πραγματοποίησαν οι αρχές για οπλοκατοχή στη Μεσαρά. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των ερευνών για την υπόθεση του μαθητή που πήγε με όπλο στο σχολείο βρέθηκε ένας ακόμα ανήλικος – 17χρονος αυτή τη φορά – που είχε στις τσέπες του ένα μαχαίρι.

Ο 17χρονος εντοπίστηκε έξω από το σχολείο που έγινε το συμβάν με τον μαθητή και μάλιστα φαίνεται να περιφερόταν στο σημείο όπου είχε πεταχτεί το ψεύτικο όπλο, ωστόσο όπως προέκυψε δεν είχε καμία συμμετοχή στο περιστατικό.

Όπως ορίζει ο νόμος, οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν και πλέον βρίσκεται κι εκείνος αντιμέτωπος με την δικαιοσύνη για οπλοκατοχή.

Πηγή: cretapost.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ